Ervaringen

 • Door: Jan Joris Groenewold

  Dat de overheid bij een aanbesteding geregeld de verplichting stelt om langdurig werklozen of mensen met een arbeidshandicap in te zetten, schrikt veel bedrijven af. Maar: Social Return on Invenstment (SROI) hoeft geen blok aan het been te zijn.

 • Door: Jopie Dragt en Sjoerd

  Zo nu en dan komt het voor: op papier lijken bedrijf en kandidaat een perfecte match, maar in de dagelijkse praktijk voldoet de werknemer niet helemaal aan de verwachtingen.

 • Door: Mark Rekers

  Bouwselect bemiddelt meestal voor banen in Noord-Nederland, maar dat betekent niet dat de kandidaten alleen uit de noordelijke provincies komen. Is de geschikte kandidaat in de buurt niet te vinden, dan kijkt Bouwselect verder.

 • Door: Ronald Nijwening

  Na een jarenlange carrière in de bouw koos Ronald Nijwening begin dit jaar voor een verrassende nieuwe werkkring buiten zijn vakgebied. Sinds januari werkt hij als projectmanager bij Spaans Babcock, de grootste producent van vijzelpompen en componenten voor de behandeling en zuivering van afval- en rioleringswater.

 • Door: Jelmer Hornstra

  De opdrachtgever het werk uit handen nemen en SROI op een aantrekkelijke en flexibele manier zo effectief mogelijk inzetten, zodat er voor werknemer en werkgever een win-winsituatie ontstaat.

 • Door: Peter Heersema

  Hts’er Peter Heersema is al meerdere malen door Bouwselect gedetacheerd, bij verschillende opdrachtgevers. Op dit moment werkt hij als werkvoorbereider bij Strukton, een groot bouw- en spoorbedrijf.

 • Door: Alfred Meijer

  Alfred Meijer was op zoek naar een vaste baan en toen Bouwselect hem benaderde voor een functie in detacheringsverband had hij dan ook de nodige scepsis. Toch werkt Alfred inmiddels al geruime tijd op uitleenbasis bij Visser & Smit Bouw.

 • Door: Yolanda Nout

  draaijer+partners, adviesbureau in de wereld van gebied, gebouw en gebruik, werft zijn meeste medewerkers zelf via social media. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om specialisten in de bouwgerelateerde sector te vinden, besteedt het bureau de werving en selectie zo nu en dan uit.