Mijn werk geeft me positieve energie

Door: Dennis Bettenbroek

Dennis Bettenbroek werkte een klein decennium aan allerlei projecten in met name de industriebouw, toen hij het tijd vond om terug te keren naar zijn ‘echte’ vak: civiele techniek. Bouwselect bezorgde hem een baan in het project Gemini, de bouw van een windmolenpark in de Noordzee. Hier kan Dennis helemaal zijn ei kwijt.

Dennis, geboren in Friesland en opgegroeid in Groningen, vertrok na zijn studies Hts Civiele Techniek en technische bedrijfskunde naar de Randstad. Daar werkte hij als weg- en waterbouwkundige aan grote en interessante projecten waaronder de aanleg van de Betuwelijn en de Hogesnelheidslijn. Maar – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – hij wilde terug naar zijn geboortegrond, het noorden dus.

Down to earth
Op dat moment kwam hij in contact met Bouwselect. Dennis: “Ik ontdekte Bouwselect via een online vacature. Een prettig bureau: straight, down to earth, net als ik eigenlijk. Het klikte wel.” Bouwselect plaatste Dennis bij een groot bouwbedrijf. Hij deed er tal van projecten op allerlei gebieden: van industriebouw tot NAM. Maar na een aantal jaren begon het te kriebelen.

Dennis: “Lange tijd had ik het naar mijn zin, maar langzamerhand begon ik mijn eigen vak, dat van weg- en waterbouwkunde, te missen. Ik zag dat het bedrijf waar ik werkte steeds meer een andere kant opging. Toen dacht ik: ‘ik moet iets anders’”.

Eemshaven
Hij richtte zich weer tot Bouwselect en vanaf dat moment ging het snel. Inmiddels werkt Dennis tot grote tevredenheid bij maritiem aannemer Van Oord. “Ik zit op het project Gemini: een windmolenpark in de Noordzee, zo’n 55 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Ik ben sitemanager van het Land High Voltage Station, het onshore trafostation in de Eemshaven, waar alle kabels vanuit het windmolenpark binnenkomen.”, vertelt hij. Zijn terugkeer naar de civiele techniek heeft hem goed gedaan. Dagelijks geniet Dennis van zijn baan: “Mijn werk geeft me weer positieve energie.”