Contact

Florian Buikema

Senior Consultant in Amsterdam

Ruim 6 jaar geleden ben ik ben ik met een collega begonnen te werken op de vestiging Bouwpartners in Amsterdam, een zusterbedrijf van Bouwselect. Deze stond toen nog in de kinderschoenen. De afgelopen jaren hebben wij een enorme groei doorgemaakt en op dit moment zijn voor ons ruim 200 mensen aan de slag. 3 jaar geleden heb ik de overstap naar Bouwselect Amsterdam gemaakt.

Mijn sterke kant is acquisitie: het binnenhalen van bedrijven. Het commerciële deel van het werk als accountspecialist ligt mij goed. Maar ook het contact met kandidaten vind ik erg leuk. Goed doorvragen zodat je de beste match maakt waar iemand blij van wordt. Inmiddels heb ik sommige mensen al wel 2 of 3 keer bemiddeld. Ik vind het bijzonder om op deze manier bij de carrière van een kandidaat betrokken te zijn. Hoe warmer de relatie, hoe beter het resultaat en hoe tevredener de mensen met wie je werkt: klant én kandidaat.

Ik breng aardig wat tijd op de weg door, want een aantal jaar geleden ben ik van Amsterdam naar Zwolle verhuisd, in de buurt van familie. Dat is prettig nu mijn vrouw en ik kinderen hebben. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan mijn gezin. Ik hou van koken, films kijken en een terrasje pakken. Ook volg ik het betaald voetbal nauwgezet. Daarnaast ga ik in de weekends geregeld naar Groningen, waar mijn ouders en vrienden wonen.