Contact

Stephanie Sabanga

Consultant in Amsterdam

“Voordat ik bij Bouwselect begon, had ik totaal geen ervaring met bemiddeling en recruitment. Ik heb journalistiek gestudeerd in Utrecht. Dat is het mooie van Bouwselect: ze kijken naar iemands persoonlijkheid, niet alleen naar de diploma’s. Dat proberen we bij de kandidaten ook te doen. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek, met de vraag: wil je het niet proberen? We denken dat je het kunt. Ze wisten dat ik veel in mijn eentje heb gereisd, dus dachten ze: dat is vast een heel zelfstandig en ondernemend iemand.

Kennis over de bouw had ik ook nog maar weinig. De intakegesprekken vind ik het leukst, in het begin met collega’s samen. Ik ben echt in de kandidaten geïnteresseerd, ik wil ze goed leren kennen. Ik kan me goed in mensen verplaatsen, ik probeer te snappen hoe ze zich voelen. Bij mij is niemand een nummertje. Dat waarderen kandidaten. Ik sta heel positief in het leven; ik vind het fijn om initiatieven te nemen, nieuwe dingen te proberen. Ik heb kort geleden een wereldreis gemaakt, helemaal alleen. Eerst naar de Dominicaanse Republiek, daarna Panama en twee maanden Mexico. Daarvoor ben ik al in veel Afrikaanse landen geweest en ook een paar in Azië. In Mexico kwamen twee Nederlandse vriendinnen me opzoeken voor mijn verjaardag, heel bijzonder!

Ik vind heel veel dingen leuk in mijn vrije tijd. Films kijken, boeken lezen. Ik dans heel graag: Afrodance, salsa, hiphop. Ook wel spannende dingen, zoals indoor skydiving. Je zweeft dan in een soort trommel, net alsof je uit een vliegtuig springt. In Mexico heb ik ook aan cliff jumping gedaan; van een hoge rots de zee in springen. Toch wel behoorlijk eng was dat!”