23 mrt
Blog

3 signalen die je laten weten dat je toe bent aan een nieuwe baan

Door Verine van Tol

Ben jij tevreden met je job? Ga je elke dag met energie naar je werk en moet je niet denken aan iets anders? Of is het tijd om op zoek te gaan naar een betere baan? Die beter bij je past, waar jouw kwaliteiten meer tot zijn recht komen. Maar hoe kom je erachter dat je toe bent aan die stap? 3 signalen waardoor je weet dat het moment daar is.

Je hebt geen energie

Na een werkdag kom je uitgeput thuis. Je hebt weinig puf om nog iets te ondernemen en komt moeilijk van de bank af. Je hebt het gevoel dat je keihard hebt gewerkt. Terwijl je eigenlijk niet eens zoveel hebt gedaan. Kortom: je werk kost meer energie dan dat het je oplevert.

Je bent minder productief

Verzette je voorheen bergen werk? En kost nu elk klein klusje je moeite? Dit wijst erop dat je nog weinig voldoening haalt uit de taken die je uitvoert. Het kan er ook voor zorgen dat je dingen gaat uitstellen en afraffelen.

Je wordt niet meer uitgedaagd

Vroeger vond je je werk boeiend. Je had het gevoel dat je met iets belangrijks, nuttigs bezig was. Je had allerlei plannen en ideeΓ«n. Nu lijkt elke dag hetzelfde. Vaak verheug je je meer op de koffie dan op wat je moet doen. En je betrapt jezelf erop dat je dat koffiemoment vaak aangrijpt om over van alles en nog wat te klagen. Mogelijkheden tot promotie lijken er niet te zijn.

De oplossing

Als deze punten je bekend voorkomen, is het tijd om actie te ondernemen. Ga in gesprek met je leidinggevende en bespreek waarmee je zit. Kom je er niet uit of wil je hulp bij het zetten van een volgende stap in je loopbaan? Onze accountspecialisten gaan graag – vrijblijvend – met je in gesprek. Neem vandaag nog contact op!

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actueleΒ nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!