3 tips wanneer je twijfelt aan je huidige baan in de bouw
28 sep
Blog

3 tips wanneer je twijfelt aan je huidige baan in de bouw

Door Dennis Pettinga

Veel mensen vinden hun werk wel leuk, maar zien hun baan niet echt als hun droombaan. En dat is niet gek. Er kunnen veel redenen zijn waarom je niet goed op je plek zit. Wij geven je drie tips die je wellicht kunnen helpen wanneer je twijfelt.

Tip 1: Brengt de situatie in kaart

Oke, je twijfelt dus aan je huidige baan. Maar waar komen deze twijfels vandaan? Waar twijfel je precies over? Dit kunnen push-momenten zijn (Help, ik moet hier zo snel mogelijk weg) of pull-momenten (Ja, daar zou ik graag willen werken!). Twijfels kunnen te maken hebben met collega’s, interne communicatie, werkdruk, jouw taken, consultancy, verantwoordelijkheden of bijvoorbeeld je leidinggevende. Breng eerst eens goed in kaart waar je over twijfelt. Heb je dat scherp? Dan is tip 2 de volgende stap.

Tip 2: Praten met je werkgever: maak problemen bespreekbaar

Vaak is het de verstandigste beslissing om je problemen op de werkvloer bespreekbaar te maken. Als dat niet met je leidinggevende kan, dan wel met collega’s. Praat erover. Laat merken dat je niet op je plek zit, of dat je twijfels hebt. Het is aan je leidinggevende om daar iets mee te doen en aan jou om daarin mee te werken en initiatief te tonen.

Tip 3: Ruime sop kiezen: buiten de deur kijken.

Ben je erachter dat je niet op je plek zit bij je huidige werkgever en wil je op zoek naar een andere werkplek om je meer te ontwikkelen en/of waar je beter op je plek zit? Zoek je meer uitdaging, een andere functie of een betere werksfeer? Dan is het wellicht tijd om je carrière bij een andere werkgever voort te zetten.

Hoe? Je hebt kort gezegd drie opties:

  • Ga zelf actief solliciteren
    Zoek online naar uitdagende functies, interessante organisaties of aantrekkelijke vacatures en solliciteer! Neem de tijd om iets te zoeken wat bij jou past en stap in het diepe. Laat je verrassen!
  • Maak gebruik van je netwerk
    Is het niet algemeen bekend dat je binnen zes of zeven handdrukken de hele wereld kunt bereiken? Of het nou waar is of niet: jouw netwerk is ontzettend groot. Laat ze op onder andere LinkedIn weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en maak gebruik van anderen. In de positieve zin van het woord. Laat het merken tijdens verjaardagen, borrels, netwerkevenementen of zomaar in het voorbijgaan bij een kennis in de stad.
  • Baan? Bemiddelen!
    Een derde optie die veelal goed werkt is je laten bemiddelen. Bemiddelingsbureaus hebben een groot netwerk, zoeken op basis van jouw wensen de beste match en hebben veelal binnen een of twee weken diverse opties voor je. Bouwselect is in de bouw een goede partner en geeft je verschillende mogelijkheden. Je kunt direct je CV sturen waarna we aan de slag gaan. Ook kun je met ons in contact komen door de bel-me-terug-knop, waarna je in een persoonlijke kennismaking jouw wensen en behoeften aangeeft. Bouwselect gaat voor je aan de slag en ontzorgt je. Niks sollicitatiebrief. Niks online zoeken. Bouwselect doet het werk. Weet je niet precies waar je naar op zoek bent? Ook dan gaan bemiddelingsbureaus graag voor je aan de slag. Neem gewoon contact op en kies het ruime sop!

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!