14 okt
Nieuws

BAM maakt duurzaam bouwen zonder extra kosten mogelijk

Door Loretta

Ook grote spelers zoals BAM springen in het gat dat duurzaamheid heet. Met een nieuw concept zorgen zij ervoor dat gemeentehuizen, sporthallen, zwembaden, scholen en andere gebouwen zonder extra kosten wel op energie kunnen besparen.

Green Liz staat voor groene led, isolatie en zonnepanelen, en het is een samenwerking tussen BAM Utiliteitsbouw en Actorion Communicatie. Zij worden ondersteund door TU Delft, Greenem en Total Care Company.

Door mee te doen met het Green Liz-project worden organisaties in staat gesteld om in ÊÊn keer een grote stap voorwaarts te zetten in de verduurzaming van hun gebouw. De investering die ze daarvoor moeten doen, wordt gefinancierd uit de kostenbesparing die de verduurzaming hen oplevert. Op die manier kan iedere organisatie duurzame maatregelen doorvoeren, zonder extra kosten te maken.

De kracht van het concept schuilt in een even simpele als doeltreffende formule: het besparen van energie door zonnepanelen, energiezuinige LED-verlichting en besparen op verwarmings- en verkoelingskosten door isolatie.