2 nov

“Eerst een rondleiding over de bouw, dan smikkelen van een visje!”

Door Loretta

Projectleider Sander Houkes is vol lof over Twan de Vries en Jeroen Arbon van Bouwselect. Hij borrelt over van enthousiasme als hij het over de samenwerking heeft. Op het moment dat we hem spreken, is hij net onderweg op zijn allerlaatste werkdag van 14 maanden werken via Bouwselect. Sinds 1 november is hij in vaste dienst bij Jan Snel. Snel (what’s in a name?) is internationaal een begrip als je het hebt over tijdwinst en duurzaamheid; ze bouwen flexibel en modulair.

Twan en Jeroen van Bouwselect hebben me steeds heel goed geholpen! De eerste dagen bij mijn nieuwe baas belde ik wel eens met een opstartprobleempje, bijvoorbeeld bij het systeem om uren bij te houden, dat was nieuw voor ze. Dan is het altijd binnen 24 uur opgelost! De positieve ervaringen begonnen al bij mijn sollicitatie. Als projectleider heb je doorgaans een HBO-diploma nodig. Ik heb helemaal geen diploma’s. Ik ben echt een jongen van de praktijk; ik vond vroeger alles interessanter dan school. Twan zei meteen: maakt niet uit, jij hebt 16 jaar ervaring in de buitendienst als uitvoerder bij het monteren van prefab betonelementen. Jij kunt dit. Hij heeft het er echt doorgedrukt. Daar ben ik hem nog dankbaar voor.”

“Ik wilde na die 16 jaar in de beton een nieuwe uitdaging. Een ex-collega gaf de tip: dan moet je bij Bouwselect zijn. Drie maanden later kon ik aan de slag bij Jan Snel. Geen moment spijt gehad.”

Even tussendoor: bij Jan Snel maken ze – onder gecontroleerde omstandigheden in een fabriek – de elementen of ‘modules’ die je ‘slimmer, sneller en schoner’ kunt inzetten als tijdelijke huisvesting, of kantoor, of school. Schoner omdat de productiemethode de CO2-uitstoot halveert. Heel duurzaam dus. De bouwmaterialen zijn circulair, dat scheelt kostbare grondstoffen. Daar zie je niks van als het gebouw er eenmaal staat; zeker zo mooi als traditionele nieuwbouw.

Sander vertelt: “Ik wilde Twan en Jeroen graag nog persoonlijk bedanken voor alles. Vorige maand trakteerden we de jongens op de bouwlocatie op een gebakken visje en een patatje. Doen we bij elk project 1 keer, omdat we vinden dat het niet alleen maar om werken gaat, we willen ook een andere soort waardering laten merken. Mooi moment om Twan en Jeroen uit te nodigen. Ik heb ze een korte rondleiding gegeven, om ze te laten zien wat dit betekent voor de gedupeerden in het aardbevingsgebied. In Garrelsweer worden nu huizen versterkt om ze aardbevingsbestendig te maken; in de 6 maanden tussentijd kunnen de bewoners heel gerieflijk tijdelijk ‘bij ons’ wonen. Daar ben ik supertrots op natuurlijk!”

Twan de Vries over Sander: “Altijd goedlachs, erg aardig en een heel harde werker!”
“Sander is het beste bewijs dat een papiertje niet altijd vereist is. Een goed voorbeeld van hoe je ook in de praktijk prima opgeleid kunt worden. Hij heeft nu als projectleider een aantal projecten onder zich – en bij Jan Snel zijn ze zo blij met hem dat ze hem op contract nemen.”