29 jan
Nieuws

Hoe de uitvoering de uitvoerder is geworden

Door Loretta

Afgelopen november kwam onze accountspecialist Thomas den Toom Erik Zuidema tegen op LinkedIn. Erik was zoekende naar een baan en samen hebben zij voor Erik een nieuwe baan gevonden als uitvoerder bij OCB Bouw. Door een goed cv en een goede persoonlijkheid was het voor Bouwselect een eitje om de juiste baan voor Erik te vinden. En met groot succes. In dit artikel vertellen Erik en Thomas het verhaal over hun kennismaking en de mooie kans die zij samen hebben kunnen aangrijpen!

Gepassioneerde timmerman wordt uitvoerder

Vandaag staat Erik Zuidema in de spotlights. Voordat Erik bij Bouwselect kwam werkte hij al in de bouw. Erik heeft zevenentwintig jaar lang gewerkt bij het UMCG in Groningen. Daar was hij via een ander bedrijf in dienst als timmerman. Later wist hij zich op te werken naar de functie uitvoerder binnen hetzelfde bedrijf, waarin hij voornamelijk bezig was met het coördineren van de timmerwerkzaamheden. Dit deed hij vol passie, wat resulteert in zijn jubileum van vijfentwintig jaar in dienst. Wegens persoonlijke omstandigheden was hij helaas genoodzaakt te stoppen met zijn baan. Daarom was hij op zoek naar een nieuwe baan.

Kennismaking met Bouwselect en OCB Bouw

Erik is goed te spreken over het contact dat hij met Bouwselect heeft. “Bouwselect was een luisterend oor voor mij.” Thomas den Toom, één van de account specialisten van Bouwselect, heeft samen met Erik voor deze goede match gezorgd.

Ook Thomas was zeer enthousiast over het gesprek met Erik. Na het sturen van een bericht via LinkedIn vonden de kennismaking en plaatsing in stroomversnelling plaats. Niet alleen Erik zijn cv, maar ook zijn houding en uitstraling vielen Thomas op. “Eigenlijk wist ik direct al dat ik een goede baan voor hem kon vinden,” zegt Thomas erover. Dit bleek ook uit de praktijk. Thomas benaderde OCB Bouw met de vraag of Erik kon komen. Dit kon en Erik ging op gesprek bij OCB Bouw voor een kennismaking. Het gesprek verliep uitstekend! Een week na het kennismakingsgesprek met de directeur van OCB kon Erik al aan de slag. Elke week doet Thomas een belrondje bij werknemers en -gevers om polshoogte te nemen van hun situatie. Zowel Erik als de directeur van OCB waren zeer te spreken over de werkzaamheden van hem. Enorm fijn om te horen! 

Op dit moment is Erik werkzaam als uitvoerder bij OCB Bouw. Het is zowel een interne als externe functie. Als spin in het web heeft Erik een verbindende functie binnen het bedrijf. Zo onderhoudt hij het contact met de directie over de voortgang van projecten en stuurt hij het uitvoerende personeel aan.

Werken in de bouw via Bouwselect

Ondanks dat deze nieuwe baan voor Erik niet om de hoek is, blijkt de reistijd voor Erik de moeite waard. Bij OCB heeft hij precies wat hij zoekt in een baan: plezier. Voor Erik zijn de werkzaamheden die hij moet verrichten exact wat hij belangrijk vindt in een baan. Het veel in de buitenlucht werken, onderweg zijn en het in de gaten houden van de projecten bevallen hem goed. Maar ook de sfeer bij OCB vindt hij prettig. “De sfeer is informeel. Ik heb veel vrijheid en de collega’s zijn ook fantastisch! Ik kan altijd mijn ei kwijt en krijg de nodige steun of advies. Dat is iets wat voor mij erg belangrijk is,” voegt Erik eraan toe.

Ondertussen is Erik al een paar maanden werkzaam bij OCB en wil daar zo lang mogelijk blijven. Geen twijfel over mogelijk dat dit gaat lukken! Wij wensen hem heel veel plezier en veel succes bij zijn nieuwe baan!

Met jou kunnen wij ook op zoek naar de perfecte match! Zo heb jij een baan waar jij werkelijk plezier hebt! Wil je daar meer over weten? Bekijk onze nieuwste bouw vacatures, neem contact met ons op of laat hier jouw gegevens achter.