14 apr

“Ik kwam in een warm nest terecht.”

Door Loretta

Het beviel Paula Assink sowieso al goed, bij ingenieursbureau A&I Kwant Seismic in Veendam. “Heel fijn, de onderlinge saamhorigheid hier is heel prettig! Het is nooit: jij hebt die functie, of jij hebt die functie niet, dus je hoeft je er niet mee te bemoeien. We doen het gewoon met zijn allen. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Dat klinkt al goed. En toen kwam ineens het oude gezegde om de hoek kijken: in nood leer je je vrienden kennen. Voor Paula waren dat haar naaste collega’s, die zich als ware vrienden bleken te gedragen. Terwijl ze in haar privésituatie een heel beroerde tijd moest doormaken, stonden ze allemaal meteen voor haar klaar, op allerlei manieren.

“Wat er aan de hand was? Ik ben net gescheiden. Mijn ex-man besloot er een regelrechte vechtscheiding van te maken. Zelfs zo heftig, dat ik me met mijn dochter niet meer veilig voelde in ons huis. Gelukkig ben ik hier op mijn werk in een warm nest beland, zo bleek. Ik heb nog niet eerder zoveel respect, waardering en begrip meegemaakt! Bovendien kwamen ze heel praktisch in actie, daar heb je in het begin het meeste aan. Via familie van een collega kan ik nu tijdelijk een huis huren in Meeden. Op de dag van de verhuizing stonden er vijf collega’s in een auto met aanhanger voor mijn deur. De oud-eigenaar van het bedrijf, meneer Kwant, had voor de zekerheid nog een grote, overdekte aanhanger geregeld. Dan laat je toch op een geweldige manier je menselijke kant zien?”

“Ik kan gerust zeggen dat mijn werk mijn redding is geweest. Het houdt me bij alle ellende en zorgen op de been. Privé heb ik nu mooi de eerste stap gezet op weg naar een nieuw begin, daar ben ik mijn collega’s enorm dankbaar voor! Jeroen, mijn vaste contactpersoon bij Bouwselect, heeft me ook steeds heel goed gesteund. Want hiervoor heb ik een paar keer een veel minder prettige werkomgeving gehad (om het nog netjes uit te drukken). Dan stond hij steeds voor me klaar. Bouwselect staat echt achter je.”

“Ook inhoudelijk is mijn werk heel bevredigend. Als projectcoördinator leid ik alles in goede banen, vooral de administratieve afhandeling van alle projecten, de facturen, de afspraken. We zijn hier gespecialiseerd in de adviezen die nodig zijn voor het versterkingsprogramma in het Groningse aardbevingsgebied. Voor de taken van de Nationaal Coördinator Groningen dus. Er werken bij ons bouwkundigen en tekenaars; we berekenen wat de herstelwerkzaamheden bij schade moeten gaan kosten, daar kan de NCG dan een budget bij maken. Heel nuttig werk zou ik zeggen!”