12 apr
Blog

Solliciteren: rechtstreeks of via een bureau?

Door Loretta

Op zoek naar een baan. Dan kun je rechtstreeks solliciteren bij potentiële werkgevers, door te reageren op vacatures of open sollicitaties te doen. Maar veel mensen ervaren die zoektocht als lang, frustrerend en vaak met weinig effect. Je kunt het zoekwerk ook uitbesteden, door contact op te nemen met een (gespecialiseerd) detachering- of werving- en selectiebureau. Een stuk persoonlijker en vaak met beter resultaat. We zetten de voordelen op een rij.

Je profiteert van een enorm netwerk

Een bureau kent veel meer mensen en bedrijven dan jij. En die contacten zijn ook nog eens precies de juiste, zeker als je voor een gespecialiseerd bureau kiest in je eigen vakgebied.

Je bespaart tijd en moeite

Dat grote netwerk is door het bureau goed in kaart gebracht. En – belangrijker nog – de accountspecialisten kennen al die bedrijven en weten precies welke vacatures er zijn. Daardoor kunnen zij een snelle en gedegen inschatting maken of een bedrijf bij de kandidaat past. Dat scheelt jou een hoop werk!

Een bureau heeft kennis van zaken

De medewerkers van een bemiddelingsbureau weten precies hoe ze jou op weg naar werk moeten helpen. Ze doen namelijk niet anders! Gegarandeerd een goede aanpak dus.

Een bureau verdiept zich in wie jij bent

De accountspecialisten baseren zich niet alleen op je C.V., maar gaan met je in gesprek om te achterhalen wie jij bent: wat zijn je sterke punten, op welke punten kan je je nog ontwikkelen. Met deze kennis op zak gaat het bureau op zoek naar de beste match.

Je ontdekt nieuwe mogelijkheden

Een functie waarvan jij dacht dat je er niet voor in aanmerking zou komen? In een sector waar jij nooit gezocht hebt? Om de baan te vinden die bij je past, is het soms nodig om ‘out of the box’ te denken. Een bureau helpt je hierbij.

Het bureau regelt je contract

Als het gaat om ingewikkelde en spannende zaken zoals salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, dan sta je niet alleen. Hierin kan het bureau je adviseren of je wensen reëel en uitvoerbaar zijn. Ze kennen de markt en daarmee ook je ‘arbeidsmarktwaarde’.  Bouwselect vindt het erg belangrijk dat je tevreden bent over je contract.

Solliciteren via een bureau: hoe het werkt

Bij Bouwselect gaan we als volgt te werk:

  • Allereerst heb je een kennismaking op ons kantoor. Het is een laagdrempelig en vrijblijvend gesprek waarin van alles besproken kan worden. De voorwaarden worden hierin ook meegenomen
  • Daarna kijken we welke bedrijven en vacatures interessant voor je zijn. Hierin gaan we gedegen te werk. We willen immers de best mogelijke match vinden!
  • Hebben we een geschikt bedrijf voor je gevonden, dan leggen we, met jouw goedkeuring, je C.V. voor. En geven alvast een goede omschrijving van jou en je wensen. Op deze manier zijn er achteraf geen onduidelijkheden
  • Bij de meeste kandidaten gaat de accountspecialist van Bouwselect mee naar het eerste gesprek. Wij kennen het bedrijf en de mensen en kunnen de spanning wat breken. Zo kun je relatief ontspannen het sollicitatiegesprek voeren.
  • Is de match gevonden? Wij regelen de arbeidsvoorwaarden en zorgen ervoor dat dit ook na overname goed voor je geregeld is

Geïnteresseerd in een eerste vrijblijvende kennismaking? Neem contact op!

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!