Twijfels over je werk? Maak een carrièreswitch naar de bouw! | Bouwselect
11 jul
Blog

Twijfels over je werk? Maak een carrièreswitch naar de bouw!

Door Dennis Pettinga

Ergens lijkt het je wel wat: iets anders proberen. Je staat stil en wilt meer uit jezelf halen. Of je wilt er financieel gezien nog wat meer op vooruitgaan. Dan is het misschien tijd om te switchen van carrière! Maar van baan veranderen is niet zomaar iets, dus waar moet je het zoeken? Zo maak jij een carrièreswitch naar de bouw:

Durf te beginnen

Ergens beginnen is vaak spannend en gaat niet vanzelf. Zet daarom je wensen en doelen op papier en maak een plan. Ga ook eens praten met mensen uit het werkveld. Netwerken is essentieel! De volgende stap is kijken naar wat je nodig hebt voor je carrièreswitch. Moet je bijvoorbeeld nog een studie of cursus volgen of kun je binnen je huidige branche al ervaring opdoen in de functie die je leuk lijkt? Tegenwoordig zijn er ook opleidingstrajecten waarbij je werken en leren combineert. Zo krijg je gewoon betaald en doe je direct praktijkervaring op. 

Kom je er zelf niet uit? Geen probleem, dan is het slim om contact te zoeken met een bemiddelingsbureau zoals Bouwselect. Wij selecteren de baan die het beste past bij jouw vaardigheden en wensen. 

Krapteberoep: de bouw

Van baan wisselen kan op veel gebieden lonen. Helemaal als je switcht naar een krapteberoep. De bouw is daar een goed voorbeeld van. Van teamwork op de bouwplaats tot het begeleiden van interne processen: de bouw heeft voor ieder wat wils. De kans is groot dat hier een baan te vinden is die bij je past. Nog een voordeel van een krapteberoep als de bouw: de baangarantie is hoog. 

Lijkt het je leuk om verder te kijken in de bouwsector, maar heb je nog geen idee naar wat voor functie? Misschien is een carrièreswitch naar één van deze banen wel wat voor jou!

Toezichthouder

Ben jij communicatief sterk, sta jij je mannetje en houd je wel van een beetje uitdaging? Dan zou je kunnen switchen naar de functie toezichthouder. Als toezichthouder voer je inspecties uit op bouwplaatsen, terreinen en complexe gebieden in de omgeving. Na de inspectie stel je rapportages op. Je fungeert ook als woordvoerder voor stakeholders en bent bezig met wet- en regelgeving. Vul jij straks één van de toezichthouder vacatures in? 

Projectorganisator

Houd jij van afwisseling en kun je goed multitasken? Dan is de functie projectorganisator misschien wat voor jou. Als projectorganisator speel je een belangrijke rol in iedere fase van het bouwproject. Je houdt je bezig met de werkvoorbereiding en het aansturen en motiveren van het team. Ook bewaak je het bouwproces en de kwaliteit van de uitvoering. Enthousiast geworden? Bekijk de vacatures voor projectorganisator.

Bouwinspecteur

Als bouwinspecteur voer je verschillende soorten inspecties uit in huizen, kantoorpanden en andere soorten bouw. De uitkomsten van de inspectie verwerk je in rapportages. Je kunt goed zelfstandig werken, hebt inzicht in complexe situaties en oog voor detail. Ben je technisch ingesteld en klinkt het bovenstaande goed? Wij hebben meerdere vacatures voor de functie bouwinspecteur open staan.

Benieuwd naar andere functies binnen de bouw? Bekijk al onze vacatures in de bouw of neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken wat bij jou past!

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!