Bouw CAO 2021
19 feb

Veranderingen in de bouw CAO van 2021

Door Dennis Pettinga

In 2020 heeft de bouwsector meerdere voorstellen gedaan aan de FNV. Met ingang van 2021 hoopt de sector hier verandering te zien in de bouw CAO op basis van de volgende punten:

  • Loon en salaris
  • Eerder stoppen met werken
  • Financieel advies voor medewerkers
  • Kraanmachinisten  
  • Opleiding jongeren 
  • ZZP-ers
  • Pensioenopbouw

Uitkomst voorstellen bouw CAO 2020

De FNV heeft vorig jaar aangegeven om hiermee in overleg te gaan om de sectoren zo goed mogelijk te helpen en te beschermen. Dit hebben ze zeker gedaan. Op het gebied van loon en salaris komt er een structurele stijging van 2%. Dit gebeurt met ingang van 1 december 2020. Ook met de ingang van 2021 mogen bouwplaatsmedewerkers die zwaar werk verrichten, drie jaar eerder stoppen met werken. Daarnaast krijgen werknemers in december een eenmalige bruto uitkering van 350 euro naar rato van hun dienstverband.

CAO infra en bouw salaris 2021

Elk jaar zijn er veranderingen in het inkomen van het werkend personeel in Nederland. Of het hier om inflatiecorrectie gaat of een procentuele verhoging van het inkomen, dat verschilt per jaar. In 2020 hebben de werklieden van de bouwsector gevraagd om een procentuele verhoging van 5%. Toen 2021 eindelijk in zicht kwam, nam de FNV een besluit over de vraag van de bouwsector. Als antwoord hierop worden de lonen per 1 december 2020 structureel verhoogd met 2%. 

Bouwselect regelgeving

Op onze website kun je meer lezen over de wet- en regelgeving. Bij Bouwselect nemen we de rechten van (tijdelijke) werknemers bij onze opdrachtgever serieus. We zorgen voor een prettige samenwerking en zoeken samen met jou naar de beste match tussen jou en een werkgever. Ook op financieel gebied. Bekijk de actuele vacatures in de bouw of neem contact met ons op voor meer informatie!

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actueleΒ nieuws/blogpaginaΒ en houd onze social media kanalen in de gaten!