25 mei
Nieuws

“Verrast hoe snel het is gegaan”

Door Loretta

Toen de functie van Richard Vos na zes jaar ophield te bestaan, hield hij zijn hart vast. In de sector aardbevingsschade, waarin hij actief was, veranderde het werk en was er aan zijn functie minder behoefte. “En met mijn 49 jaar, ben ik ook niet meer de jongste”, geeft Richard aan. Hij was dan ook verrast hoe snel via Bouwselect een nieuwe baan kreeg.

Sterker nog, hij had het voor het kiezen. Want nadat accountspecialist Stefan Hermans zijn profiel uitzette bij opdrachtgevers kon hij bij maar liefst vier bedrijven op gesprek. Richard: “Ik benaderde Bouwselect en legde mijn situatie uit. Stefan vroeg me toen om langs te komen op kantoor. Dat vond ik prettig. Je zit toch in een niet zo prettige situatie en dan is het fijn dat het gesprek niet telefonisch hoeft.”

“Stefan is daarna gaan kijken waar ik kon worden ingezet. Hij had er meteen alle vertrouwen in. Maar ik vroeg me af: waar ben ik op mijn leeftijd nog welkom? Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan en dat er meerdere opties zouden zijn. Ineens was de situatie omgedraaid en had ík het voor het kiezen.”

Niet stoffig

Richard koos voor een baan als werkvoorbereider/calculator bij Buursema Bouwbedrijf. Voor hem een nieuwe sector. “Ik had nog niet eerder bij een aannemer gewerkt, maar bij Buursema voelde het meteen goed”, vertelt hij. “De cultuur van het bedrijf sprak me aan: heel open, no-nonsense, korte lijnen. Helemaal niet stoffig maar juist vooruitstrevend.” Na een gesprek van drie kwartier was het voor Buursema duidelijk: Richard was hun man voor de job. Maar ook andere bedrijven waren in hem geïnteresseerd.

Richard: “Ik heb toen met Stefan besproken wat de beste keus zou zijn. Het was fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen en mijn twijfels te bespreken. Waar doe ik goed aan? Stefan gaf goed advies, ook over wat op de lange termijn voor mij het beste zou zijn. Hij stimuleerde me om te gaan voor afwisseling, voor iets nieuws. Natuurlijk was het uiteindelijk mijn eigen keus, maar dat ik met Bouwselect kon sparren, heeft mij erg geholpen.”

Geen nummer

Inmiddels is hij bij zijn nieuwe opdrachtgever begonnen en de eerste indrukken zijn meer dan goed. “Hoe mensen hier met elkaar omgaan, dat vind ik erg prettig. Buursema is echt een familiebedrijf en je bent hier geen nummer. Ik merk nu dat ik de afgelopen jaren veel alleen heb gewerkt en het contact met anderen heb gemist. Ook inhoudelijk was mijn werk wat uitgehold. Nu moet ik mij in korte tijd veel nieuwe dingen eigen maken. De dagen vliegen voorbij!”

Ben jij ook op zoek naar een mooie baan in de bouw? Bekijk dan onze bouw vacatures! Ben je er nog niet helemaal welke richting jij jouw loopbaan wilt geven? Neem dan vrijblijvend contact op met onze carriere coach! Door zijn of haar kennis en expertise kun jij een goed advies op maat krijgen over jouw volgende stappen. Neem hier contact op met de carriere coach!