Vooroordelen uitzendbureaus
7 okt
Blog

Vooroordelen over uitzendbureaus? De waarheid boven tafel!

Door Dennis Pettinga

De titel zegt het al. Er bestaan nog steeds veel vooroordelen over uitzendbureaus. Deze willen wij graag eens en voor altijd de wereld uit helpen. Want hoe zit het nou echt? Wij nemen je in deze blog mee hoe het er bij Bouwselect aan toe gaat! Lees je mee?

1. Als je werkt via een uitzendbureau krijg je minder betaald dan de vaste medewerkers van het bedrijf

Niet waar. Dit is één van de meest voorkomende misvattingen in de uitzendbranche. Bij Bouwselect krijg je evenveel betaald als de medewerkers die niet via een uitzendbureau aan het werk zijn. In de uitzendbranche werken wij met de inlenersbeloning. In het ABU CAO en NBBU CAP is opgenomen dat de uitzendkracht hetzelfde salaris verdient en ontvangt als andere medewerkers in dezelfde functie en met dezelfde werkzaamheden. Bij Bouwselect gaan wij altijd in overleg met de opdrachtgever wat de verdiensten zouden kunnen zijn en zorgen wij voor een passend salaris, waar beide partijen zich prettig bij voelen.

2. Uitzendbureau bieden alleen tijdelijke of oproepbanen

Niet waar. De aanname bestaat dat medewerkers die rechtstreeks in dienst komen bij een opdrachtgever eerder een vast contract krijgen dan wanneer zij via een uitzendbureau worden aangenomen. Dit is niet het geval. Bij Bouwselect werken wij op transparante wijze. Dit houdt in dat wij het van tevoren duidelijk melden wanneer wij op zoek zijn naar tijdelijke krachten. Bouwselect is een uitzend- en detacheringsbureau, dit betekent dat het in het geval van detachering meestal gaat om een jaarcontract. Daarnaast dragen wij zorg dat de meeste functies met uitzicht op een vast contract worden aangeboden.  

3. Als uitzendkracht heb je minder binding met het bedrijf

Dit verschilt. Hoewel dit natuurlijk je eigen gevoel kan zijn, doen wij als Bouwselect samen met onze opdrachtgever er alles aan om jou een ideale werkplek aan te bieden. Dit betekent dat jij aan dezelfde lunchtafel plaatsneemt, dat je van dezelfde waarde bent voor het bedrijf en dat jouw collega’s je gelijkwaardig behandelen. Kortom, uitzendkracht of niet, je bent onderdeel van één team.  

4. De kans op een baan wordt kleiner als je zoekt via een uitzendbureau

Niet waar. Bedrijven krijgen enorme stapels met sollicitatiebrieven en cv’s, dus is het belangrijk op te vallen tussen de massa. Via een uitzendbureau heb je juist meer kans om eruit te springen. Bouwselect kent de opdrachtgevers en wij kunnen dus goed inschatten of jij past bij het bedrijf. Daarnaast kunnen we ook nog eens een goed woordje voor je doen. En je weet; mond-tot-mond reclame doet het altijd goed! Ook kunnen wij je introduceren bij bedrijven waar op dit moment geen vacatures open staan.

Op zoek naar een nieuwe baan in de bouw?

Hopelijk hebben we het een en ander voor je kunnen ophelderen en zijn de vooroordelen over uitzendbureaus de wereld uit. Werken via een uitzendbureau heeft zelfs verschillende voordelen. Meer weten over de voordelen of meteen solliciteren op je droombaan in de bouw? Neem dan contact met ons op. 

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!