Zes redenen waarom een bemiddelingsbureau de uitkomst is voor iedere ondernemer
15 mrt
Blog

Zes redenen waarom een bemiddelingsbureau de uitkomst is voor iedere zzp’er (ondernemer)

Door Dennis Pettinga

Veel mensen overwegen om te beginnen als zzp’er. Toch houden de risico’s en onzekerheden deze mensen vaak tegen om ook daadwerkelijk een onderneming te starten. Dat is jammer, want deze risico’s en onzekerheden zijn makkelijk weg te nemen door je aan te sluiten bij een bemiddelingsbureau. In deze blog leggen we je graag uit waarom een bemiddelingsbureau een goede keuze is voor een beginnende zzp’er/ondernemer.  

Veel projecten

Ten eerste zorgt een bemiddelingsbureau ervoor dat je projecten binnenkrijgt. Ze gaan voor jou op zoek naar klanten en opdrachten die jou aanspreken en zullen je hieraan koppelen. Je hoeft je dus zelf minder zorgen te maken over het werven van nieuwe projecten. Een groot deel van zzp’ers wordt gekoppeld aan projecten door bemiddelingsbureaus, en voor velen is het dan ook het belangrijkste kanaal om nieuwe projecten binnen te halen.

Grotere klanten

Daarnaast haalt een bemiddelingsbureau ook projecten binnen die je zelf normaal niet snel zal kunnen werven. Er zijn namelijk best veel opdrachtgevers die niet snel willen samenwerken met individuele ondernemers. Toch hebben bemiddelingsbureaus met dit soort bedrijven wel vaak connecties. Hierdoor kan je tóch nog samenwerken met bedrijven waar je normaal niet snel mee te maken zal krijgen. Een goede manier om je netwerk uit te breiden!

Gepersonaliseerde hulp

Natuurlijk is elke ondernemer anders en bemiddelingsbureaus gaan hier zorgvuldig mee om. Er wordt tijd genomen om jou, je onderneming en je vakgebied te leren kennen en zo kunnen ze gerichte projecten zoeken en je beter adviseren. 

Vol professionals

Bovendien hebben bemiddelingsbureaus verstand van de markt en helpen ze iedere dag verschillende soorten ondernemers. Ze zijn ervaren en weten wat ze doen. Voor de opdrachtgevers is dit ook fijn. Zij kunnen vertrouwen op de expertise van bemiddelingsbureaus om hen te koppelen aan goede zzp’ers.

Aan één stuk doorwerken

Verder kan je aan bemiddelingsbureaus aangeven wanneer je klaar bent voor je volgende project. Wanneer je dit tijdig aangeeft is de kans groot dat je zodra je huidige project is afgelopen al snel door kunt naar de volgende project. Je hoeft dus niet eerst op zoek naar nieuwe klanten. Wel zo makkelijk!

Tijdsbesparing

Tot slot bespaar je tijd. Aangezien je minder tijd hoeft te besteden aan het werven van projecten en vaak administratieve zaken ook voor je worden geregeld, kun je meer tijd besteden aan het uitvoeren inhoudelijke werkzaamheden.

Genoeg redenen dus om niet bang te zijn om te beginnen als ondernemer! Geïnteresseerd in het samenwerken met een bemiddelingsbureau? Neem contact op. 

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!