Contact

Thom Dijkstra

Medior consultant in Heerenveen

Ik heb de sportopleiding CIOS gedaan, dus ik kon gymleraar worden. Maar ik merkte dat ik het niet leuk vond om aan de zijlijn te staan; ik wil graag meedoen! Bij Bouwselect ben ik overal bij betrokken en zit ik overal middenin. Ik kom in heel Friesland bij bouwbedrijven, onderaannemers, gemeenten en woningcorporaties. Ik doe alles rond de bemiddeling voor de kandidaten en klanten, helemaal van begin tot eind. Dat is niet alleen voor die klanten handig, ook voor kandidaten die werk zoeken of al werk hebben. Je weet dan altijd meteen wie je moet bellen. Wat mij betreft mag dat zelfs ’s avonds wel, als je ergens mee zit. Meestal is het dan snel opgelost; het kan ook zijn dat ik voor je op zoek ga naar een plek waar je beter gaat passen.

Het is belangrijk dat een kandidaat eerst altijd op gesprek komt bij mij voordat ik diegene voorstel bij een van mijn klanten of bij klanten van een van mijn collega’s. Wij als consultants kennen onze klanten het beste en weten of er eventueel sprake is van een wederzijdse klik, maar ook wat voor soort bedrijf of kantoor het is. De bedrijfscultuur, hoe mensen er met elkaar omgaan, het is heel belangrijk om daar vooraf al iets van te proeven! 

Van nature ben ik een denker: eerst goed nadenken, dan pas doen. Ik neem graag verstandige, weloverwogen beslissingen. Misschien ben ik soms wel iets té rustig, er zijn immers momenten dat je spontaan en snel in actie moet komen, als het gevoel goed is.

Sporten doe ik nog steeds wel veel. Vroeger voetbalde ik, nu doe ik aan fitness in de sportschool. Ik ben dol op wintersport, met een weekje skiën maak je me blij. In de zomer ga ik graag het water op, ik woon in Harlingen. En kort geleden heb ik de sport ‘padel’ ontdekt: een mooie combinatie van tennis en squash, lekker snel en lekker hard meppen tegen die bal!