Iedereen groeit met Jinc

Iedereen groeit met Jinc

Strijden tegen kansenongelijkheid met JINC Groningen

Wil jij op een inspirerende manier je MVO beleid invullen? Wil jij helpen met het oplossen van een maatschappelijk probleem? Wil jij meer betrokken werknemers of ben je juist op zoek naar jouw werknemers van de toekomst?  Meld je dan aan voor de projecten van JINC.                            

De cijfers liegen er niet om: in Groningen groeit 10,2% van de kinderen op in armoede. De sociaaleconomische achtergrond van deze kinderen is van grote invloed op hun toekomstperspectief, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je een klein netwerk hebt en niet goed weet wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt? JINC strijdt voor een maatschappij waarin de plek van je wieg niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin Γ­eder kind kansen krijgt.  

In de praktijk

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar die naar school gaan in wijken met een sociaal economische achterstand aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen door middel van Bliksemstages en leren zij solliciteren door onze Sollicitatietrainingen geven door directeuren uit het bedrijfsleven. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. JINC werkt hiervoor samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven.

Waarom deelnemen?

Als je als bedrijf je deuren een ochtend openstelt voor een Bliksemstage of sollicitatietrainingen geeft, krijgen jongeren de kans om te zien hoe bijzonder jouw sector is. Voor sommige bedrijven is dat een bijkomstigheid, voor anderen juist een belangrijke reden om mee te doen.

Daarnaast zijn de invulling van het MVO-beleid, het versterken van de binding met de maatschappij, een inspirerende ervaring voor je medewerkers, en de kans om een verschil te maken in het op leven van kinderen redenen voor bedrijven om mee te doen met de projecten van JINC.

Enthousiast geworden? Neem contact op met projectmedewerker Marlies Leuvenink – mleuvenink@jinc.nl of via 050-7996062. Voor meer informatie, kijk opΒ www.jinc.nl.Β Β