Gedetacheerd als werkvoorbereider
26 mrt

Gedetacheerd als werkvoorbereider: de voordelen

Door Dennis Pettinga

Veel werknemers in de bouwsector zijn in dienst bij een bedrijf zelf. Ook gedetacheerd worden is voor de verschillende functies in de bouw, zoals een werkvoorbereider, een optie. Maar waarom zou je je laten detacheren als werkvoorbereider? Wij zetten de vijf voordelen op een rij! 

Een frisse start als gedetacheerd werkvoorbereider

Wanneer je als werkvoorbereider gedetacheerd bent, is er al nagedacht over jouw werkzaamheden en zijn de wensen en behoeften van de opdrachtgever in beeld bij de detacheerder. Het uitzendbureau brengt deze behoeften van de opdrachtgever ook in kaart voor jou, zodat jij van tevoren weet wat er van jou wordt verwacht. Zo kun je fris van start en beginnen aan een strak omlijnd en gestroomlijnd project!

Een groot netwerk via een detacheringsbureau

Werken als werkvoorbereider via een uitzendbureau heeft als voordeel dat je toegang krijgt tot een groot netwerk van werkgevers. Dit kunnen bedrijven zijn die je wellicht nog niet kent of waarvan je niet weet dat ze bouw vacatures open hebben staan. Zo krijg je toegang tot een netwerk vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Het detacheringsbureau heeft een uitgebreid netwerk opgebouwd, waar op basis van jouw wensen en ambitie op zoek wordt gegaan naar de juiste match voor jou.

Gedetacheerd in de bouw: van vacature naar vaste baan

Wanneer je via een detacheringsbureau aan het werk gaat, krijg je de kans om te kijken of het bedrijf in kwestie bij je past. Vanwege het structurele tekort aan werknemers in de bouw is het bovendien vaak mogelijk om in vaste dienst te komen. Zo kun jij eerst inventariseren en sfeer proeven en wanneer dit goed voelt aangeven dat je een vast dienstverband zeker ziet zitten. 

Een uitzendbureau geeft inzicht in jouw werkzaamheden als werkvoorbereider

Ook al is de functie van werkvoorbereider op je lijf geschreven, toch kan het contact met veel verschillende mensen je wel eens duizelen. Een uitzendbureau brengt jou in contact met potentiële werkgevers en heeft de capaciteit om snel de verbinding met verschillende werkadressen maken. Zo worden de verscheidene facetten van jouw baan als werkvoorbereider helder in kaart gebracht, zodat jij overzicht houdt over jouw takenpakket. Bovendien luistert het uitzendbureau naar jou en jouw ambities, zodat jij de werkgever vindt die bij jou past.

Gelijke beloning als uitzendkracht

Vaak leeft de gedachte dat je als uitzendkracht in de bouw minder verdient qua salaris dan werknemers in dienst. Dit blijkt in de praktijk niet het geval te zijn. Dit komt doordat je als gedetacheerde werkvoorbereider te maken hebt met de uitzendkracht CAO. Een onderdeel hiervan is de inlenersbeloning. Dit is wettelijk vastgelegd om het verschil in beloning tussen uitzendkrachten en werknemers direct in dienst tegen te gaan.

Ondersteuning bij het sollicitatieproces

Wil je aan de slag als werkvoorbereider in de bouw? En ben je een leuke vacature tegengekomen? Dan zul je eerst moeten solliciteren. Dit kan best een uitdaging zijn omdat hier veel bij komt kijken. Denk aan een sprekende cv, motivatiebrief, het sollicitatiegesprek en uiteindelijk krijg je ook te maken met de salarisonderhandeling. Dit is voor veel mensen erg lastig. Een detacheringsbureau helpt jou bij dit proces zodat jij als werkvoorbereider goed uit de verf komt en het maximale uit de onderhandelingen haalt.

Detachering via Bouwselect: betrokken mensen en persoonlijk contact 

Bij Bouwselect hebben we betrokkenheid namelijk hoog in het vaandel staan. We gaan op zoek naar de perfecte match tussen opdrachtgever en kandidaat. Wij geloven erin dat die zoektocht alleen slaagt als we zelf op zoek gaan. Bij Bouwselect maakt dus niet de computer de match, maar onze mensen. Wanneer je gedetacheerd bent via Bouwselect kun je er dus op rekenen dat je persoonlijk contact hebt over jouw projecten. We helpen je met loopbaanbegeleiding en ondersteunen je waar nodig in het sollicitatieproces.

Lees hier meer relevante blogs:

Solliciteren: rechtstreeks of via een bureau?
Vooroordelen over uitzendbureau’s: de waarheid boven tafel

Met jou kunnen wij ook op zoek naar de perfecte match! Zo heb jij een baan waar jij werkelijk plezier hebt! Wil je daar meer over weten? Neem dan contact met ons op of laat hier jouw gegevens achter.