18 nov

Internationale ervaring vergroot je wereld

Door Loretta

Op de foto: Jaimy de Linde, Jeroen Arbon, Samuel Krause, Conan Mueller en Stuart Hummel.

Het programma Erasmus+ maakt het mogelijk voor studenten om een semester naar een Europese partnerinstelling te gaan, voor een studie of een internationale stage. 

Het Erasmus+ project is opgezet door de Europese Unie om mensen binnen de EU te stimuleren om in andere Europese landen werkervaring op te doen. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in het buitenland. 

Ons partnerschap

Bij Bouwpartners staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Een initiatief zoals dit programma wordt door ons dan ook meer dan gewaardeerd en hier werken wij graag aan mee! Onze bijdrage hierin is het verzorgen van een geschikte meewerk stageplaats voor de vakkrachten. 

Wij hebben dit onlangs mogen realiseren voor twee studenten uit Duitsland. Samuel Krause en Conan Mueller zijn via Bouwpartners begonnen met hun stage als leerling Timmerman bij bouwbedrijf Samen Bouwzaken uit Leek. Hier worden zij door Stuart Hummel vaktechnisch begeleid. Een belangrijke kernwaarde van Samen Bouwzaken is betrouwbaarheid in eigen omgeving. Veel medewerkers zijn inmiddels lang aan hen verbonden, wat rust en stabiliteit geeft in de organisatie. Daarbij is het een echt bouwbedrijf: alle medewerkers hebben bouwgenen en als zodanig wordt het vak timmeren omarmd. De perfecte plek voor Samuel en Conan om nieuwe stappen te zetten in hun internationale ontwikkeling.

De jongens hebben er bewust voor gekozen naar Nederland te willen komen om meer te leren over de Nederlandse bouwmethodiek en cultuur. Deze keuze en persoonlijke motivatie om aan de slag te gaan maken een hele prettige samenwerking en versterken zo ook weer ons enthousiasme.

Hier doen we het voor!

Erasmus+ is een ambitieus programma, dat internationaal werken ziet als waardevol omdat je je leert aanpassen aan een andere omgeving. In Europa deden sinds de oprichting in 1987 al meer dan tien miljoen deelnemers mee aan het programma!

In het buitenland kom je letterlijk los van je vertrouwde β€˜bubbel’ en je eigen cultuur. Je leert wat het is om je in een internationale, interculturele context te bewegen.

Niet vast blijven zitten in je eigen wereld is een waardevolle competentie. Het is heel waardevol om te leren en te begrijpen hoe anderen in verschillende landen werken. Het project kent dan ook al veel succesverhalen. β€œHet zien hoe volwassen de studenten terugkomen en wat ze allemaal meenemen in hun cv, dat is prachtig.” Ditzelfde willen wij dan ook voor Samuel en Conan verwezenlijken. Wij wensen hen heel veel plezier in Nederland en willen alle betrokken partijen enorm bedanken om dit tot stand te laten komen. Binnen Bouwpartners hopen we dat dit de eerste van nog veel meer positieve verhalen zal gaan worden!

De doelen van Erasmus+

EΓ©n van de doelen van het programma is het leveren van een bijdrage aan gelijke kansen en inclusie in Europa. Mensen met verschillende achtergronden kunnen van elkaar leren! Daarbij wil het programma zo veel mogelijk mensen de kans bieden om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij en de arbeidsmarkt. We hebben het dan over allerlei verschillende branches, voor ons natuurlijk gericht op de Bouw! 

Door middel van internationale samenwerkingsprojecten levert Erasmus+ ook een bijdrage aan economische groei en werkgelegenheid. Daarnaast helpt Erasmus+ met internationale samenwerking om de kwaliteit van onderwijs in Europa te verbeteren. De impact van het programma benoemen zij zelf als één van de belangrijkste speerpunten. Individuen Γ©n organisaties worden er beter van als zij de mogelijkheid krijgen kennis en vaardigheden uit te wisselen met anderen in Europa. 

Β­Β­