Keuzestress-bouw
4 sep
Blog

Keuzestress in de bouw: Hoe vind je de ideale baan in de zee van vacatures?

Door Dennis Pettinga

Ben jij op zoek naar een baan in de bouwsector? Dan moet het geen probleem zijn om een baan te vinden. Maar hoe vind je de ideale baan in die zee van vacatures? De bouw heeft inmiddels de krapste arbeidsmarkt. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek is er opnieuw een recordaantal openstaande vacatures in de bouw en dat betekent dat de arbeidsmarkt gespannen is. Wij helpen je graag met het zoeken naar een functie die bij je past. Lees je mee?

Het begin van jouw zoektocht

Je begint aan je zoektocht en ontdekt al snel dat er toch wel heel veel vacatures zijn. Speurend door vacaturewebsites en op Google zoekende op termen als “bouwkundige vacatures Groningen” leveren je oneindige pagina’s met vacatures op. Wat past er dan het beste bij jou? En sterker nog; welk bedrijf past het beste bij jou? 90% van de vacatures die je vindt, zijn gericht op werkvoorbereiders. Handig als een carriere als werkvoorbereider ambieert, maar niet als je op zoek bent naar een andere functie. Kortom, hoe vind je dan wel die droombaan?

De zoektocht bij Bouwselect

Bouwselect, de naam verklapt het al een beetje. Wij zijn gespecialiseerd in vacatures voor de bouwsector om zo de kwaliteit voor werkzoekende en opdrachtgevers zo hoog mogelijk te houden. Wij zijn specialist in ons vakgebied, wat betekent dat wij alles weten over de bouwsector, in tegenstelling tot bemiddelaars die verscheidene branches bedienen. Wij delen onze vacatures op in categorieën, waardoor het voor jou als werkzoekende makkelijker selecteren is. Zo krijg je alleen relevante vacatures die passen bij jouw specialisme. Daarnaast kun je ook zoeken op basis van een bepaalde regio. Wij kennen de bouwsector en weten dan ook precies wat een opdrachtgever in jou zoekt. Daarom kunnen wij op basis van jouw voorkeuren een match maken waar zowel jij als de opdrachtgever tevreden over is. 

Inschrijven en solliciteren bij Bouwselect

Zoals je inmiddels wel door hebt, doen wij het net even anders dan andere uitzendbureaus. Daarom solliciteer je bij ons niet met een brief, maar brengen wij met een persoonlijk gesprek je wensen en ambities in kaart. Op deze manier voorkomen we een mismatch, want wellicht krijg je met behulp van onze deskundigheid in de bouwsector wel nieuwe inzichten. 

Het inschrijf- en sollicitatieproces

Hoe ziet het proces er dan voor jou uit? In de volgende zes stappen vind je bij ons je droombaan:

  1. Stuur ons je CV.
  2. Kom op gesprek in Groningen, Leeuwarden, Zwolle of Amsterdam
  3. We houden contact en zoeken naar jouw droombaan
  4. We delen de passende vacatures met je
  5. Kom op gesprek bij de opdrachtgever 
  6. We leggen afspraken vast in het contract

Drie, twee, één solliciteren maar..

Ben jij op zoek naar een baan in de bouwsector en ben je ook nieuwsgierig naar jouw opties op de arbeidsmarkt? Schrijf je dan eenvoudig in en wie weet zit jij binnenkort bij ons aan een heerlijk kopje koffie of thee, pratend over jouw droombaan. 

Wil je meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!