25 feb

Zó maken wij die perfecte match

Door Loretta

Wat is nou een betere manier om ons bedrijf te leren kennen dan via de verhalen van onze connecties? In dit artikel lees je het verhaal van Piet Schuitema en Woongroep Marenland. Piet heeft als zzp’er bij Woongroep Marenland een opdracht aangenomen als opzichter klachten- en mutatieonderhoud en planmatigonderhoud. Niet alleen heeft hij nu een mooie nieuwe opdracht gescoord, in deze nieuwe functie werkt hij ook nog eens in korte lijnen samen met zijn eigen zoon.

Woongroep Marenland

In de huidige markt is het altijd een uitdaging om geschikte mensen te vinden. Zo wordt dit ook bij Woongroep Marenland ervaren. Arjen Hoeber (Manager Wonen) geeft aan dat het zeker in technische functies moeilijk is. In dit geval ging het ook nog eens om een tijdelijke functie. Door uitval van personeel stapelden de werkzaamheden zich op en ondersteuning was dan ook meer dan welkom. 

Woongroep Marenland is een woningcorporatie in Noordoost-Groningen. Als je verder leest vertelt Arjen Hoeber over de samenwerking met Bouwselect.

Projectmatige inzet is een samenwerking

Woongroep Marenland is al langere tijd een prospect van Bouwselect maar dit is de eerste keer dat we zaken met elkaar doen. Arjen geeft aan dat Bouwselect heeft laten zien goed op de huidige markt in te kunnen spelen. Over het contact met Bouwselect en specifiek onze consultant Paul Helms vertelt Arjen: “Dit is prima bevallen; er is persoonlijk even kennis gemaakt en dit is prettig verlopen”.

Voor Piet Schuitema is de samenwerking met Bouwselect al jaren geleden gestart toen hij via ons een project heeft aangepakt. Toen deze opdracht ophield is Bouwselect samen met Piet op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte opdracht. Paul Helms heeft verschillende opties met Piet besproken. De optie bij Woongroep Marenland leek hem het beste passend. Hoe mooi is het dat we dit hebben kunnen realiseren!

Een bijzondere match

Piet is bekend in het vakgebied en heeft bewezen werkervaring. Het bijzondere aan deze match is bovenal dat de zoon van Piet nu al 3 jaar bij Woongroep Marenland in loondienst is. De mannen hebben dezelfde opleiding afgerond en zijn beide opzichters. Piet gaf direct aan dat hij zijn zoon niet in de weg zou willen staan. De afweging werd gemaakt en inmiddels is Piet gestart in zijn functie. Zowel vader en zoon ervaren de situatie als positief. Ze hebben veel overleg met elkaar in allerlei situaties en Piet geeft dan ook aan: “Je hebt elkaar nodig”.

De rol van Bouwselect

Bouwselect heeft voortdurend uiteenlopende vacatures in de bouw in Groningen en rest van het land. Zoeken, vinden en verbinden: dat is wat wij doen. Bouwselect gaat op zoek naar die juiste match. We bespreken dan ook met beide partijen over hoe zij dit hebben ervaren. Zowel Arjen als Piet geven hierop hetzelfde antwoord: ze zijn blij met de gemaakte match. Er lag veel werk, wat inmiddels goed wordt opgepakt. Daarnaast was voor deze opdracht de keuze voor een zzp’er de perfecte oplossing omdat het om een tijdelijke functie gaat. Naast het feit dat Piet goed in het profiel past geven zij meer voorbeelden over deze passende match. 

Zo geven zij aan het als prettig te ervaren dat er flexibiliteit is in het aantal te werken uren. Gezien Piet dit werk als zzp’er combineert met andere opdrachten is zijn beschikbaarheid wisselend. Voor beide partijen is dit de ideale oplossing.

Woongroep Marenland heeft het afgelopen jaar veel binnen het bedrijf geoptimaliseerd. Piet rolt hier nieuw binnen en moest even wennen nadat hij jarenlang bij een grotere corporatie heeft gewerkt. “Het is een kleinere corporatie maar er gebeurt heel veel en kennis is er zeker.” Piet geeft aan dat hij er blij van wordt om hier met zijn eigen kennis en werkervaring aan bij te dragen.

Hier doen we het voor

Als uitzend- en detacheringsbureau in de bouw is dit verhaal een voorbeeld van waar we het allemaal voor doen. Al bijna 20 jaar zetten wij alles op alles voor de beste match. Om precies die kandidaat op te sporen die een opdrachtgever zoekt. En exact die baan of opdracht te vinden die de kandidaat op het lijf is geschreven. 

Ben jij benieuwd of we ook voor jou zo’n goede match kunnen maken? Neem dan contact met ons op of laat hier jouw gegevens achter.