Vacatures Revit tekenaar

Zoek je vacature Revit tekenaar? Bekijk dan ons actuele aanbod. We hebben voortdurend nieuwe vacatures in ons portfolio. GeΓ―nteresseerd? Stuur ons dan je CV door. Wanneer de gewenste functie er niet bij staat, laat dan je gegevens bij ons achter. Wij zoeken dan voor jou de meest passende functie.

Functie omschrijving Revit tekenaar

Als bouwkundig Revit tekenaar vertaal je het ontwerp van de architect naar een technische tekening. Aan de hand van jouw tekening kan de aannemer bouwen. De bouwkundig tekenaar geeft de details aan: de afmetingen, op welke plaats wat moet komen, welk materiaal moet worden gebruikt, etc. Als technisch tekenaar moet je dus heel precies zijn, want volgens jouw tekening wordt er gebouwd.
De tekenaar vertaalt het creatieve ontwerp van de architect naar hoe het in de praktijk moet worden gebouwd. Daarbij moet je met allerlei voorwaarden rekening houden. Zowel technische als juridische. Je hebt bovendien een controlerende en adviesrol. Je hebt veel contact met gemeenten, leveranciers en professionals. Als tekenaar werk je bij een architectenbureau, maar er zijn ook bouwkundig tekenbureaus, woningcorporaties of grotere aannemers waar je aan de slag kunt.

Minimaal een MBO-opleiding

Om bouwkundig Revit tekenaar te worden, heb je minimaal een MBO-opleiding Middenkader functionaris Bouw nodig, het liefst aangevuld met een cursus Revit. De meeste opdrachtgevers zoeken tegenwoordig mensen met een afgeronde HBO opleiding richting bouwkunde.