Opleidingen Revit tekenaar

Ontdek jouw route naar een carrière als tekenaar!

Heb jij de ambitie om als Revit tekenaar aan de slag te gaan? Dan is het belangrijk om te weten welke opleidingen geschikt zijn om deze functie te bemachtigen. Om als Revit tekenaar aan de slag te gaan, is een diploma dan ook een pré.

Een goede Revit tekenaar is in staat om:

✓ gedetailleerde bouwtekeningen te maken met Revit.

✓ samen te werken met architecten en ingenieurs.

✓ 3D-modellen efficiënt op te zetten en aan te passen.Deze specialistische taken vereisen de nodige kennis en ervaring. Op deze pagina krijg je daarom een compleet overzicht van de opleidingen die je klaarstomen voor deze uitdagende rol als Revit Tekenaar!

Welke opleiding is essentieel voor een Revit tekenaar?

Het hebben van een relevant diploma is essentieel voor een baan als Revit tekenaar. Revit tekenaars zijn dan ook populair in de bouw- en architectuursector.

Benieuwd welke opleiding jij moet volgen?
Lees dan verder voor informatie over alle mogelijke opleidingen!

Alle opleidingen

Om Revit tekenaar te worden is minimaal een MBO-opleiding in Bouwkunde of Architectuur aanbevolen. Met een MBO diploma kun je verder stromen naar HBO, wat je inzetbaarheid en salarispositie kan verbeteren.

Bij HBO- en WO-opleidingen kun je denken aan Bouwkunde of Architectuur. Met deze opleidingen kun je werken aan grotere en complexe bouwprojecten.

Met dit overzicht van opleidingen kun je gericht kiezen welke weg jij inslaat om als Revit tekenaar aan de slag te gaan.

Vaardigheden Revit tekenaar

Naast technische vaardigheden zijn er bepaalde kerncompetenties die elke Revit tekenaar moet hebben.

Denk hierbij aan:

✓ Nauwkeurigheid en aandacht voor detail.

✓ Sterke planning- en organisatievaardigheden.

✓ Goede communicatie met teamleden en cliënten.

✓ Beheersing van aanvullende software zoals AutoCAD.

Baankansen Revit tekenaar

De vraag naar gespecialiseerde Revit tekenaars stijgt enorm in de bouw- en technieksector. Dit komt doordat de bouwsector steeds meer gebruikmaakt van digitale modelleringstechnieken.

Deze groeiende vraag naar Revit tekenaars  biedt dan ook uitstekende kansen voor afgestudeerden en zelfs voor junior tekenaars.Het streven naar duurzamere gebouwen vanwege klimaatdoelen betekent dat Revit tekenaars centraal staan in het ontwerpen van toekomstige, energie-efficiënte structuren.

Wil jij een Revit tekenaar worden?

Of je nu overweegt om een nieuwe richting in te slaan of je wilt bevestigen dat je op de juiste weg bent, je bent hier aan het juiste adres!Interesse om aan de slag te gaan als Revit tekenaar? Neem gerust contact op of ga naar onze vacatures!

Bekijk vacatures voor Revit tekenaar

Veelgestelde vragen over Revit tekenaars

 1. Wat doet een Revit tekenaar?

  Als Revit tekenaar maak je gedetailleerde bouwtekeningen en 3D-modellen met behulp van Autodesk Revit software.

  Lees hier meer over de werkzaamheden van een Revit Tekenaar

 2. Wat is het verschil tussen een Revit tekenaar en een architect?

  Daar waar een architect zich focust op het ontwerp en de esthetiek van een gebouw, zorgt de Revit tekenaar voor de gedetailleerde technische tekeningen die de bouw mogelijk maken.

 3. Wat verdient een Revit tekenaar?

  Het salaris varieert afhankelijk van ervaring, opleiding en locatie, maar gemiddeld kun je denken aan bedragen tussen de €2500 en €5000 per maand. Meer informatie over wat een Revit tekenaar verdient, kun je vinden op onze salaris pagina.