Vacatures projectleider in de bouw

Zoek je een vacature als projectleider in de bouw? Zoek dan niet verder! We hebben doorlopend nieuwe vacatures in ons portfolio. Geïnteresseerd? Stuur ons dan je CV door. Wanneer de gewenste functie er niet bij staat, kun je je gegevens bij ons achterlaten. Wij zoeken dan voor jou de meest passende functie.

Een veelzijdige functie

Hou jij van organiseren, de leiding nemen en concrete projecten tot stand brengen? Dan ben je vast een goede projectleider. Als projectleider in de bouw speel je een hele belangrijke rol. Je bent de ‘spin in het web’ totdat het gebouw er staat of bijvoorbeeld het wegenproject klaar is. Je bent expert, coach, leidinggevende, voorzitter en accountmanager.

Veel verantwoordelijkheden

Als projectleider ben je er verantwoordelijk voor dat het bouwproject wat jou is toegewezen volgens planning, binnen de geraamde kosten en volgens de gestelde kwaliteitseisen wordt gerealiseerd.
Vaak ben je verantwoordelijk voor meerdere bouwprojecten tegelijk. Je hebt een eigen projectteam en geeft hier leiding aan. Daarnaast heb je overleg met verschillende afdelingen binnen het bedrijf zoals directie, werkvoorbereiding, calculatie, uitvoering, KAM (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu), PR en communicatie.

Ook heb je overleg met allerlei externe personen zoals de opdrachtgever van het bouwproject, architecten, adviseurs, overheden, onderaannemers en leveranciers van materialen.

Functie eisen voor een projectleider

Je moet scherp inzicht hebben in alle onderdelen van het bouwproces. Je hebt bovendien managementcapaciteiten, een flink doorzettingsvermogen, commercieel inzicht en hele goede communicatieve vaardigheden. Gaan er, bijvoorbeeld doordat je elkaar verkeerd begrijpt, dingen mis, dan kan het al snel om grote bedragen gaan. Je moet daarom ook flexibel zijn en goed kunnen improviseren om samen met jouw projectteam, en in overleg met onder andere de architect, alternatieve oplossingen te vinden als dat nodig is. Kortom, als projectleider Bouw heb je een hele uitdagende functie met een grote verantwoordelijkheid. Als projectleider werk je vaak bij een aannemer, maar je kunt ook projectleider bij een architect, gemeente of woningcorporatie zijn.

Projectleider worden?

Om projectleider te worden heb je minimaal een HBO-Bouwkunde opleiding nodig. Ben je in het bezit van dit diploma en herken je je in bovenstaande eigenschappen, reageer dan snel op een van onze vacatures.