4 dec
Nieuws

Team training op de Drentse hoogtes

Door Loretta

Team Bouwselect kan nog geen marathonwedstrijden rijden door de corona maatregelen. Maar dit houdt ze niet tegen om keihard te blijven trainen. Afgelopen zaterdag zijn de heren van het schaatsteam vertrokken naar de VAM-berg in Drenthe om daar de etappes van de berg te fietsen. Daar hebben zij een team training gehad op de Drentse hoogtes.

Drenthe lijkt voor de fiets gemaakt. De VAM-berg is een berg in Drenthe met fietsroutes van in totaal 2.100 meter lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%.. Met een top van 48 meter boven NAP is dit het hoogste punt in Drenthe! Die etappe heeft een steile hellingsgraad van 10 tot 15 procent, wat ideaal is voor een ochtend hard trainen.

De schaatsers hebben alles in hun mars gegeven tijdens deze team training. Een ding is zeker,  onze schaatsers zijn van nature avontuurlijk ingesteld. De marathonwedstrijden zijn tot en met december afgelast, maar die van januari staan op groen. Een mooi tijdsbestek om te besteden aan je conditie en kracht! Fit zijn levert meer energie op en energie is de sleutel tot succes, ook op je werk!

Ploegleider Anton Ketellapper (voorop) fietst hier op het steilste gedeelte van de VAM-berg. Vijftien procent is de hellingsgraad. De steile hellingsgraad zorgt voor een mooie uitdaging. Dat is toch wel even doorzetten! Niet gedacht dat je zo’n helling in Drenthe kon tegenkomen.

Ook de andere trainer van het Bouwselect schaatsteam, Piet Hijlkema (foto) doet mee aan de training. The teamwork makes dreamwork! Samen blijven zij trainen tot zij op een zaterdagochtend weer op de schaatsbaan kunnen schitteren tijdens het marathonschaatsen. Voor nu zijn het nog oefeningen, maar hopelijk kan het team snel laten zien waar zij de afgelopen tijd voor hebben getraind!

Liever aan het werk in de bouw? Geen probleem! Hier kun je de vacatures vinden die wij voor jou klaar hebben staan!