Salaris Revit Tekenaar in de Bouw

Gemiddeld salaris Revit Tekenaar (Bron: Indeed)

In de bouwwereld is het salaris van een Revit tekenaar opgebouwd uit verschillende belangrijke factoren.

Niet alleen de complexiteit van de projecten waar je aan werkt, maar ook de geografische locatie van het bureau, je ervaringsniveau, het type dienstverband en uiteraard de specifieke focus binnen de bouwbranche zijn van belang.

Ben je benieuwd wat een Revit Tekenaar verdient? Lees dan direct deze pagina over het salaris van de zogenoemde technische tekenaar!

De Rol van een Revit Tekenaar

Als Revit tekenaar ben je verantwoordelijk voor het maken van technische tekeningen en bouwontwerpen met behulp van Revit-software. Je speelt een essentiële rol in het visualiseren en structureren van complexe bouwprojecten.

Zo bestaan je werkzaamheden uit:

 • het nauwkeurig omzetten van conceptuele ideeën naar technische tekeningen.
 • het modelleren van bouwelementen en systemen met behulp van Revit-software.
 • het samenwerken met ingenieurs, architecten en andere betrokken partijen om het ontwerp te verfijnen.

Kortom, als Revit tekenaar ben je de brug tussen concept en realiteit. Waarbij je nauwkeurige tekeningen de basis vormt voor succesvolle bouwprojecten.

Wat verdient een Revit Tekenaar?

Het salaris van een Revit tekenaar wordt bepaald door meerdere factoren. De 3 voornaamste factoren die invloed hebben op je salaris zijn:

 1. Projectcomplexiteit: eenvoudige tot complexe bouwprojecten.
 2. Ervaringsniveau: junior, medior, senior.
 3. Geografische Locatie: locatie van het bureau, regio, stad.

Het gemiddelde salaris van een Revit tekenaar in de bouwsector varieert tussen €2.500 en €4.500 bruto per maand. Het is belangrijk om te weten dat er geen vaststaand salaris is voor deze functie.

Salarissen kunnen onder andere verschillen op basis van het bedrijf, de branche en je ervaring. Daarom is het aan te raden om specifieke informatie over salarissen binnen de bouwsector in te winnen.

Nu je een overzicht hebt van het salaris van een Revit tekenaar, zullen we dieper ingaan op de factoren die jouw verdiensten beïnvloeden.

Salaris van een Revit Tekenaar per Projecttype

Het salaris van een Revit tekenaar kan variëren afhankelijk van het type project:

 • Eenvoudige Projecten: €2.500 – €4.000 bruto per maand.
 • Gemiddeld Complexe projecten: €3.000 – €4.500 bruto per maand.
 • Zeer Complexe projecten: €3.500 – €5.000 bruto per maand

Salaris van een Revit Tekenaar op Basis van Ervaring

Het salaris van een Revit tekenaar kan ook variëren op basis van ervaring:

 • Junior Revit Tekenaar: €2.000 – €3.500 bruto per maand.
 • Medior Revit Tekenaar: €2.800 – €4.000 bruto per maand.
 • Senior Revit Tekenaar: €3.800 – €5.500 bruto per maand.

Salaris Revit Tekenaar per Regio

Een ander belangrijke factor die het salaris van een Revit tekenaar kan beïnvloeden, is de geografische locatie waar je werkzaam bent. Steden en regio’s hebben unieke economische dynamieken en kosten van levensonderhoud.

Dit heeft logischerwijze een directe impact op je inkomsten als Revit Tekenaar.

 • Grote Stad: In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht, is de vraag naar technisch talent vaak hoger en is de concurrentie heviger. Hierdoor kunnen bedrijven bereid zijn om hogere salarissen te bieden om ervaren Revit tekenaars aan te trekken en te behouden.

  Bovendien kunnen de kosten van levensonderhoud in grote steden hoger zijn, wat resulteert in een hogere financiële beloning om de uitdagingen van het stadsleven aan te gaan.
 • Kleine Stad: In kleinere steden of landelijke gebieden is de vraag naar Revit Tekenaars mogelijk minder competitief en kunnen de salarissen lager zijn dan in grote steden.

  Echter, dit gaat vaak ook gepaard met een lager kostenplaatje voor levensonderhoud.

Kortom, je keuze voor een werklocatie moet gebaseerd zijn op een weloverwogen balans tussen financiële overwegingen en persoonlijke levensstijl voorkeuren. Bedenk dat de juiste locatie niet alleen invloed heeft op je salaris, maar ook op je algehele professionele en persoonlijke leven.

Vacatures Revit Tekenaar

Zie jij jezelf al werken als Revit tekenaar? Bekijk  dan direct onze openstaande vacatures en projecten, zodat jij binnenkort aan de slag kunt gaan in deze mooie, uitdagende functie!

Veelgestelde Vragen over het Salaris van een Revit Tekenaar

 1. Wat is het gemiddelde salaris van een Revit tekenaar in de bouwsector?

  Het gemiddelde salaris van een Revit tekenaar in de bouwsector varieert tussen €2.500 en €4.500 bruto per maand. Dit kan variëren op basis van projectcomplexiteit, ervaringsniveau en locatie.

 2. Welke factoren bepalen het salaris van een Revit tekenaar?

  Belangrijke factoren zijn projectcomplexiteit, ervaringsniveau en locatie.
  Welke ervaring is vereist om Revit tekenaar te worden? Ervaring varieert van junior tot senior. Veelal wordt ervaring in de bouwsector en kennis van de Revit-software als waardevol beschouwd.

 3. Is er momenteel veel vraag naar Revit tekenaars in de bouwsector?

  Ja, de vraag naar Revit tekenaars is toegenomen, gezien de groeiende behoefte aan geavanceerde technische tekeningen in bouwprojecten.

 4. Is het salaris van een Revit tekenaar hoger in grote steden?

  Salarissen kunnen in grote steden potentieel hoger zijn, maar dit varieert afhankelijk van de specifieke omstandigheden.