Als de match goed is, passen alle puzzelstukjes

Door: Bert Blaauw

Bij werving en selectie draait het om het vinden van de perfecte match:  de ideale persoon voor een functie en de ideale baan voor een werkzoekende. In het geval van Siemon Bisschop en Blaauw Ingenieurs & Adviseurs pakte dit, dankzij de bemiddeling van Bouwselect, bijzonder goed uit.

In 2013 nam Bert Blaauw van Blaauw Ingenieurs & Adviseurs contact op met Bouwselect. Hij was op zoek naar een constructeur / projectleider. “We hadden binnen het bureau een gat op te vullen, omdat we een goede medewerker voor langere tijd buiten het bedrijf gedetacheerd hadden. Gezien de veranderende tijden wilde ik geen constructeur van de oude stempel, nee, ik zocht iemand die niet alleen kan rekenen en de voorschriften kent, maar die ook goed kan communiceren. Iemand met een scherpe geest en passie voor het vak. Een ambitieus mens, die op termijn misschien zelfs wel aandeelhouder zou willen worden”, vertelt Blaauw.

Hogerop

Bouwselect kwam op de proppen met Siemon Bisschop: een ambitieuze constructeur die graag een stap hogerop wilde. Bisschop: “Ik had een prima baan, maar wilde graag doorgroeien naar een functie met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Via Bouwselect kwam Blaauw Ingenieurs & Adviseurs in beeld. We hadden meteen een klik en na een paar gesprekken was het rond en kon ik per direct beginnen.

De baan bevalt uitstekend. Vakinhoudelijk is het uitdagend en daarnaast geniet ik onder andere van het contact met opdrachtgevers, het aansturen van collega’s, bepaling van het te voeren beleid en het verrichten van bouwplaatsinspecties. Mijn takenpakket is daarmee veel breder dan voorheen. De functie omhelst niet alleen rekenwerk, maar ook acquisitie, besprekingen met diverse partijen, (project)financiën en divers nawerk. Ik omschrijf het vaak als volgt: mijn vorige functie beperkte zich van G tot en met M, nu functioneer ik van A tot en met Z.”

Goede match

Ook Bert Blaauw is te spreken over zijn nieuwe medewerker. Blaauw: “Deze rekrutering is uitzonderlijk goed verlopen. Siemon Bisschop heeft ambitie en passie, precies waar wij naar op zoek waren. Als de match goed is, passen alle puzzelstukjes.”

Werkgever en werknemer hebben elkaar helemaal gevonden, zo blijkt. Want na driekwart jaar vanuit Bouwselect gedetacheerd te zijn geweest, is de heer Bisschop inmiddels in vaste dienst bij Blaauw Ingenieurs & Adviseurs.