Bij Bouwselect staat je ambitie centraal, ook als je nog studeert

Door: Nick Hake

Bouwselect bemiddelt niet alleen afgestudeerde specialisten in de bouw, maar ook aankomende vakspecialisten die nog met hun studie bezig zijn. Want: wij halen het talent van morgen graag nu al in huis. 

Neem nu Nick Hake, 24 jaar en student Hbo Bouwkunde en Architectuur. Met al flink wat ervaring in de bouw op zak, besloot hij dat hij naast zijn opleiding best nog tijd had voor een parttime baan. En dan het liefst bij een bedrijf waar hij ook zijn eindstage zou kunnen doen.

“Ik ben iemand die nooit stilzit. Vanaf mijn tienerjaren ben ik op de bouwplaats te vinden, eerst als leerling-metselaar, daarna als stagiair-uitvoerder en -timmerman. Nu ik in de eindfase van mijn studie zit, heb ik drie dagen per week geen college of andere verplichtingen. Waarom niet alvast aan het werk, dacht ik.”

Nick had meerdere sollicitatiegesprekken bij allerlei bedrijven, maar het voelde steeds niet goed. “Veel bedrijven willen eigenlijk geen parttimer, maar ik vind het belangrijk om ook genoeg tijd voor mijn opleiding over te houden.”

Echte match

Bouwselect kende hij van naam. “Het bureau staat goed bekend in de sector. Toen ik mijn C.V. opstuurde, kreeg ik binnen een dag antwoord. Al snel volgde een intakegesprek. Daarin werd goed naar mij geluisterd, naar wat ik wel en niet wil. Dat ik de bijbaan wilde combineren met een afstudeerstage was ook geen probleem. ‘We gaan ons uiterste best doen’, werd me verteld.”

Hij maakte kennis met een aantal opdrachtgevers, maar het was het steeds nét niet voor Nick. “Ook dat vond Bouwselect geen probleem”, vertelt hij. “Bouwselect heeft niet als doel om je zo snel mogelijk ergens een contract te laten tekenen, maar is voor je op zoek naar die échte match.”

Met aannemer Van Wijnen klikte het meteen. Een groot maar persoonlijk bedrijf, precies wat Nick voor ogen had. Waar iedereen elkaar respecteert, of je nu directeur bent, timmerman of student met een bijbaan. Hij werd er aangenomen als assistent-werkvoorbereider kleinschalige onderhoudsprojecten. Nick: “En binnenkort ga ik ook restauratieprojecten ondersteunen.” Van Wijnen wil geen bedreiging worden voor de kleine restauratie-aannemers maar juist gebruik maken van hun vakkennis en deze behouden door samen te werken en de bedrijven te ondersteunen met het organisatorische aspect, veiligheid en regelgeving, legt Nick uit. “Ik mag  meewerken om daar invulling aan te geven. Daar ligt mijn hart. Men denkt al gauw: een jong iemand, die zal wel voor nieuwbouw gaan. Maar ik heb juist een passie voor verbeteren wat er al is.”

Uniek bureau

Nick is blij dat hij de werkgever heeft gevonden waar hij past en die zijn gedrevenheid waardeert. En hij is Bouwselect dankbaar voor de bemiddeling. “Ik vind Bouwselect echt een uniek bureau”, geeft hij aan. “Je staat er als mens met een bepaalde ambitie centraal, ook al ben je nog student. Dat de medewerkers van Bouwselect in me geloofden, dat heeft me een sterke steun in de rug gegeven. En in hun dienstverlening gaan ze tot het uiterste. Een voorbeeld? Ik had een keer twee sollicitaties op één dag bij bedrijven ver uit elkaar. Ik had geen eigen vervoer en ontdekte dat ik het tweede gesprek niet ging halen. Toen ik Bouwselect belde, zei mijn accountspecialist meteen: ‘Ik spring nú in de auto.’ Toen heeft hij me erheen gereden. Waar anders maak je dat nou mee?”