Aart-Jan van Bochove

Bij Bouwselect ben je geen nummer

Door: Aart-Jan van Bochove

Met een schat aan ervaring in de bouw en specifieke expertise op het gebied van 3D-modelleren van bouwconstructies heeft Aart-Jan van Bochove een gunstige positie in de arbeidsmarkt. Bouwselect vond anderhalf jaar geleden dan ook een mooie functie voor hem als Revit Modelleur bij Visser&Smit Bouw. Wat begon als een project van twee maanden, eindigde in een langdurige verbintenis.

“In maart 2017 werd ik door Bouwselect benaderd voor deze baan”, vertelt Aart-Jan. “Bouwselect kende ik al jaren en ik ben ook meerdere keren door hen bemiddeld. Toen Bouwselect met deze opdracht kwam, had ik al een contract voor een andere baan in huis. ‘Maar dit is echt een mooie vacature die precies bij je past’, zei mijn accountspecialist. ‘Dan moeten jullie snel zijn, want anders ben ik niet meer beschikbaar’, antwoordde ik. Diezelfde middag kon ik nog op gesprek komen bij Visser&Smit en meteen was er een klik. Kort daarna was het rond.”

3D

Aart-Jan heeft na zijn opleiding Mbo Bouwkunde verschillende soorten werk in de bouw gedaan. “Ik heb mij vanaf het begin van mijn carrière verdiept in 3D-visualisaties en -animaties. Dat was destijds nog niet gangbaar en nog niet veel mensen beheersten het. Na een paar arbeidsjaren kon ik hier ook in mijn werk fulltime mee bezig zijn. Toen de recessie in de bouw kwam, heb ik een uitstap gemaakt naar Geo(grafische) Informatie voor beheer van gemeentelijke DataBases. Door mijn eerdere ervaring op het gebied van 3D kon ik mij, naast mijn GIS-werkzaamheden, specialiseren op het gebied van 3D-laserscanning.”

“Twee jaar geleden ben ik, na meerdere kortlopende projecten, thuis komen te zitten. Ik heb toen in overleg met UWV gekeken of werken als zelfstandige wellicht iets voor mij zou zijn. Maar ik kwam tot de conclusie dat ik beter als modelleur in dienst kon blijven en heb toen een bijscholing in Revit gedaan om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit resulteerde in meerdere aanbiedingen, waaronder die vanVisser & Smit Bouw.”

Een functie die hem, zoals Bouwselect al dacht, op lijf geschreven was. Aart-Jan verraste zijn opdrachtgever met zijn kennis van van moderne ontwerpsoftware en werktechnieken. Om die reden werd hij steeds op nieuwe projecten binnen het bedrijf gezet. De samenwerking beviel werkgever en werknemer zo goed dat Aart-Jan onlangs een vast contract kreeg aangeboden en sinds 1 juni 2018 is hij in vaste dienst bij Visser&Smit.

Gelijkwaardig

Over zijn ervaringen met Bouwselect is hij positief. Aart-Jan: “De gesprekken heb ik altijd als zeer gelijkwaardig ervaren. Je voelt je er op je gemak. Er heerst geen stijve stropdassen-cultuur; de gewone man voelt zich er prima thuis. Hoewel ik denk dat Bouwselect ook heel goed voor het hogere segment kan bemiddelen, zo professioneel zijn de accountspecialisten wel.”

“Bouwselect is recht door zee, houdt zich aan afspraken. No nonsense, daar hou ik van. Andere bureaus maken je lekker met interessante vacatures en vervolgens hoor je niks. Bij Bouwselect is dat anders, daar ben je geen nummer. Bouwselect neemt echt de moeite om de persoon achter de CV te leren kennen. Als je accountspecialist denkt dat een vacature niet past, zegt hij dat ook. Wel zo eerlijk. Ik denk ook dat de slagingskans daarmee veel groter is.”