Marnix van Dijk

Bouwselect nam elke dag wel even contact op

Door: Marnix van Dijk

Marnix van Dijk reageerde op een vacature die hij op een banensite zag. Binnen 2 weken had hij via Bouwselect een baan als inspecteur bij een vastgoedbeheerbedrijf in Friesland. De weg naar werk ging nog nooit zo gemakkelijk. “Vanaf het moment dat ik mijn cv opstuurde tot aan het moment dat het rond was: iedere dag belde of appte Bouwselect me wel even voor de laatste stand van zaken.”

Na de studies mbo en hbo Bouwkunde en een baan als werkvoorbereider/ calculator bij een bouwbedrijf was Marnix toe aan iets anders. “Het werk dat ik deed bood niet veel afwisseling en ik werd te weinig uitgedaagd”, vertelt hij. Hij ging tijdelijk aan de slag op een bouwplaats en zocht ondertussen naar werk dat beter bij hem paste. Toen hij op de vacature van vastgoedinspecteur reageerde, ging het snel.

Marnix: “Een dag later belde Gerard de Haan, accountspecialist bij Bouwselect. We hadden een leuk gesprek. Over mijn wensen, wat bij me aansluit en waar ik naartoe wil. Gerard is jong – net als ik – en begreep precies wat ik zocht. We spraken af dat hij me zou voorstellen aan het vastgoedbedrijf. En als het niks zou worden, wist hij nog wel andere opdrachtgevers waar ik aan de slag zou kunnen.”

Informele sfeer

Maar zover kwam het niet. In de week die volgde kon Marnix op gesprek voor de baan waarop hij gesolliciteerd had. Beide partijen waren meteen enthousiast. Het vastgoedbedrijf vanwege Marnix’ opleidingen. Marnix vanwege de goede, informele sfeer. “Het is een leuk, klein en gezellig bedrijf. Ik doe er veel verschillende werkzaamheden: binnen, op kantoor, maar ook buiten.”

Die diversiteit was precies wat Marnix wilde. Binnen zijn functie kan hij zich ook goed ontwikkelen. Zo start hij binnenkort met een opleiding. Hier leert hij inspecties te doen volgens de NEN 2767, de norm voor conditiemeting van gebouwen, terreinen en installaties. “De opleiding wordt deels gefinancierd door Bouwselect”, vertelt hij. “Het is leuk dat dat kan.”

Betrokken

Het meest opvallende aan Bouwselect vindt hij het intensieve contact met zijn accountspecialist in de periode tussen zijn reactie op de vacature en het moment dat hij aangenomen werd. “Gerard nam elke dag contact op. Een appje, een telefoontje. Zo was ik steeds goed op de hoogte. Die betrokkenheid waardeer ik.”

Hoe de toekomst gaat? Ook al werkt hij er pas kort, het vastgoedbedrijf en Marnix praten nu al voorzichtig over in dienst komen na een jaar. Marnix: “Je kan wel zeggen dat ik hier heel goed op mijn plek zit!”