Tiago Ferreira

Bouwselect was transparant over hoe het proces zou verlopen

Door: Tiago Ferreira

Tiago Gomes Ferreira is 27 jaar en komt uit Portugal, waar hij civiele engineering studeerde. Sinds twee jaar woont hij in Nederland. Via Bouwselect werkt hij nu als werkvoorbereider bij een aannemersbedrijf. “Dit werk past uitstekend bij mij omdat ik aan een groot project werk, waarin ik alle technieken die ik heb geleerd in mijn opleiding kan gebruiken.”

Toen Tiago in 2017 Portugal verliet voor Nederland, was het de bedoeling dat hij in het noorden ging wonen, net als zijn vriendin die naar Nederland kwam voor een PhD bij het UMCG. Maar omdat het toen niet lukte om hier werk te vinden, vestigde hij zich in het westen van het land waar hij aan de slag ging bij een betonreparatiebedrijf. “Ik sprak toen nog geen Nederlands en dat maakte een baan vinden lastiger”, vertelt hij. “In de tijd dat ik nog in Groningen zocht, had ik contact gekregen met Bouwselect. Daar kwam toen niks uit.”

Prettig gesprek met Emiel van Bouwselect

Maar toen Tiago en zijn vriendin begin dit jaar besloten te gaan samenwonen, ging hij – inmiddels met meer werkervaring en een betere beheersing van het Nederlands op zak – opnieuw op zoek naar een baan in Groningen. Emiel Bloem, accountspecialist van Bouwselect, zag Tiago’s profiel op LinkedIn open staan voor aanbiedingen en belde hem. Tiago: “Emiel zag wel mogelijkheden voor me. Als Portugees ben ik gewend hard te werken. Als iets moet, dan maak ik het af; maakt niet uit hoeveel tijd het kost. Dat spreekt werkgevers natuurlijk wel aan”, lacht Tiago. Een prettig gesprek tussen de twee volgde.

“Emiel was heel duidelijk over de verwachtingen en mogelijkheden. Hij heeft goed toegelicht wat Bouwselect voor me kon doen, met welke bedrijven ze contact hebben en op welke posities hij mij zag werken. Hij was ook heel transparant in hoe het proces zou verlopen. Verder is Emiel een flexibel en rustig persoon. Het was fijn dat hij geduld kon opbrengen voor het feit dat ik de taal niet perfect spreek.”

Een goede match voor Tiago

In de functie als werkvoorbereider bij de aannemer zag Emiel een goede match voor Tiago. Hij kon al snel aan de slag bij het bedrijf. Zelfs zo snel dat hij op korte termijn zijn oude werkgever moest verlaten. Tiago: “Ook in dat proces heeft Bouwselect een prettige rol gespeeld door met mij in gesprek te gaan om de beste oplossing te vinden voor mij, mijn oud-werkgever en Bouwselect zelf. Hij heeft zich daarin flexibel opgesteld.”

Of Tiago’s toekomst in Nederland of Portugal ligt, weet hij nog niet. Maar hij acht de kans groot dat hij en zijn vriendin hier blijven. “Nederland is een goed en mooi land om te wonen. De leefkwaliteit is hier goed en er heerst een prettige mentaliteit waarin naast werk ook vrije tijd en gezin belangrijk zijn. Op werkgebied liggen er hier mooie uitdagingen voor mij omdat er veel grote bouwprojecten zijn en veiligheid hier een belangrijk thema is.”

Ben je benieuwd wat Bouwselect voor jou kan betekenen? Neem contact op of bekijk onze vacatures