Bouwselect zorgt voor een duurzame klantenrelatie

Door: Yolanda Nout

draaijer+partners, adviesbureau in de wereld van gebied, gebouw en gebruik, werft zijn meeste medewerkers zelf via social media. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om specialisten in de bouwgerelateerde sector te vinden, besteedt het bureau de werving en selectie zo nu en dan uit. Met Bouwselect zijn de ervaringen meer dan goed.

draaijer+partners heeft twee locaties: één in Groningen en één in Bunnik. Vooral in het noorden is het soms lastig om aan gespecialiseerde adviseurs in de bouw te komen, vertelt human resource manager Yolanda Nout. “Er zijn hier minder vacatures – en dan zou je misschien verwachten dat de werving juist gemakkelijker gaat – maar veel hoogopgeleide gespecialiseerde mensen vertrekken na hun studie naar het midden van het land. Daarom is het fijn om af en toe een wervingsopdracht uit te besteden aan een goede recruiter.”

Screening
Yolanda is vooral te spreken over de grondige voorbereiding. “De mensen van Bouwselect verdiepen zich in de wervingsvraag en voordat ze iemand voorstellen, screenen ze hem of haar goed. Als opdrachtgever weet je daardoor wat je krijgt.” Ook het contact met Bouwselect ervaart ze als prettig. Yolanda: “Anders dan veel andere bureaus besteedt Bouwselect veel aandacht aan een duurzame klantenrelatie. De accountmanagers zijn in staat om signalen en behoeften van de klant op te pikken. Ze komen geregeld even langs, ook als het niet meteen een opdracht oplevert. En ze gaan pragmatisch te werk. Verwacht geen poeha, bij Bouwselect werken nuchtere mensen.”