Vacature Planvoorbereider nieuwbouw

Een echte match en oprechte interesse

Door: Andrew Chacon

Toen Andrew Chacon – vanuit Aruba naar Groningen gekomen voor zijn studie Bouwkunde – afgestudeerd was, had hij geen idee waar hij moest beginnen om aan werk te komen. Welke werkplek past bij mij? Naar wat voor soort bedrijf en functie moet ik op zoek? Met deze vragen richtte hij zich tot diverse detacheringsbureaus. En na een een paar mindere ervaringen kreeg hij kortgeleden via Bouwselect een baan waar hij zich helemaal op zijn plek voelt.

“Mijn medestudenten vonden bijna allemaal werk bij het bedrijf waar ze een afstudeerstage deden. Ik studeerde af bij een project van de hogeschool zelf en had daardoor die contacten niet.”, vertelt Andrew. “Een ingenieursbureau leek me wel wat, maar eigenlijk wist ik niet precies wat dat werk inhield.”

Hij kwam terecht bij een bedrijf dat woninginspecties doet met betrekking tot aardbevingen. Andrew: “Daar werkte vrijwel iedereen via een bureau. De meesten via Bouwselect, waarover ik toen al goede verhalen hoorde. Toen ik vanwege een reorganisatie weg moest, besloot ik contact op te nemen met Geert Bos, accountspecialist van Bouwselect. Mijn collega’s die Geert kenden hadden al een goed woordje voor me gedaan. Geert kwam meteen de dag erna langs bij het bedrijf waar ik toen nog werkte.”

Het gesprek: persoonlijk en oprecht

Andrew had direct een goed gevoel. “Ik hoefde geen introductie te doen, Geert kende mijn situatie en daardoor konden we meteen op inhoud praten. Het gesprek was persoonlijk en zijn interesse in mij oprecht, waar ik bij andere bureaus wel eens het gevoel had dat het enige doel was mij zo snel mogelijk ergens te plaatsen. Ze beloven van alles maar dat is niet altijd echt. En soms word je voorgedragen voor functies die het tegenovergestelde zijn van wat je zoekt. Bij Bouwselect is dat anders. Geert wilde écht die kloppende match maken. Toen er twee opties waren, gaf hij ook eerlijk aan dat hij dacht dat de ene niet bij mij zou passen. ‘Dit is niet wat jij wil, Andrew’, zei hij.”

Sinds mei werkt hij als projectondersteuner bij DOG/W2N, een ingenieursbureau in Groningen. Hij voelt zich er goed op zijn plek. “ De werksfeer is daar heel goed, dat vind ik heel belangrijk. Ik voel me daar welkom en hoop de kans te krijgen om er te groeien.”

Urenregistratie

Andrew wil ook nog meegeven dat Bouwselect het administratieve gedeelte goed geregeld heeft. “De urenregistratie gaat heel gemakkelijk, je kunt je uren online doorgeven. Daardoor krijg je ook elke week op tijd betaald. Heel prettig!”

Ben je benieuwd wat Bouwselect voor jou kan betekenen? Neem contact op of bekijk onze vacatures