Een goede start van mijn carrière

Door: Mark Rekers

Bouwselect bemiddelt meestal voor banen in Noord-Nederland, maar dat betekent niet dat de kandidaten alleen uit de noordelijke provincies komen. Is de geschikte kandidaat in de buurt niet te vinden, dan kijkt Bouwselect verder. En regelt dat werkgever en kandidaat elkaar, ondanks de afstand, tóch vinden.

Met een bachelor Bouwkunde op zak was Mark Rekers eind 2013 op zoek naar zijn eerste echte baan toen hij via Google een interessante vacature tegenkwam. Constructeur bij een ingenieursbureau. In Groningen, ver weg van zijn woonplaats Woerden, dat wel. Maar omdat interessante vacatures in zijn vakgebied deze tijd schaars zijn, reageerde hij toch. Nu, een paar maanden later, woont Mark in de binnenstad van Groningen en heeft hij de baan die hij zo graag wilde. “Naar de andere kant van het land verhuizen was een grote stap, maar geen moeilijke. Het heeft me een goede start van mijn carrière gebracht.”

Goed geregeld
Mark werkt op uitzendbasis bij het ingenieursbureau. Hij spreekt zijn accountmanager van Bouwselect niet zo heel vaak, maar het contact dat er is, verloopt prettig. “Alle zaken zijn goed geregeld en daarom is het niet nodig dat we elkaar wekelijks spreken. Maar heb ik een vraag, dan kan ik meteen terecht. Bouwselect is altijd bereikbaar en de gesprekken zijn open, gezellig en gemakkelijk”, vertelt hij.

Zorgvuldig
Om die redenen raadt hij Bouwselect zeker aan bij andere werkzoekenden. Mark: “Uitzend- en detacheringsbureas gaan niet altijd even zorgvuldig om met mensen. Soms krijg je als je op een vacature reageert niet eens een reactie. Zo’n bureau is Bouwselect niet. De lijnen zijn er kort en Bouwselect is écht bereid je te helpen.”