Ik ben iemand die mensen oprecht wil adviseren

Door: Gerard de Haan

Sinds augustus 2018 is het team van Bouwselect versterkt met accountspecialist Gerard de Haan. We vroegen hem wie hij is, waarom het bemiddelen van werkzoekenden dé baan voor hem is en wat mensen van hem als accountspecialist kunnen verwachten.

Wie is Gerard de Haan?

“Ik ben geboren in 1996 en woon in Dedemsvaart. De afgelopen jaren stonden in het teken van mijn hbo-opleiding Small Business en Retail Management. Die combineerde ik met werken in het supermarktwezen. Een paar maanden nadat ik mijn diploma had behaald, werd ik via via benaderd of ik interesse had in een adviesfunctie in de bouwsector. Ik had geen idee, maar ben enthousiast bij Bouwselect op bezoek gegaan. Na een gesprek van ruim anderhalf uur was mijn enthousiasme voor de functie van accountspecialist nog groter geworden. En op 20 augustus ben ik bij Bouwselect aan de slag gegaan.”

Waarom deze baan?

“De functie van accountspecialist past bij mij omdat het werk erg divers is. Adviseren, administratie, contact met mensen. Het hoort er allemaal bij. Ik heb veel vrijheid en draag verantwoordelijkheid. Ik ben iemand die mensen oprecht wil helpen. In deze baan ben ik de verbindende factor tussen klant en kandidaat. Mensen aan een baan helpen geeft me veel voldoening. Het gevoel dat je krijgt als een match blijkt te kloppen: onbeschrijflijk!”

Hoe pak je dat aan, een goede match maken?

“Het begint met de intake. Dan zie ik meteen al iets in iemand. Ik vraag wat de kandidaat precies wil, wat hij interessant en belangrijk vindt en natuurlijk probeer ik ook te ontdekken wat hij kan. Doorvragen en de vraag achter de vraag achterhalen, dat is waar het om gaat. Als ik weet wie ik voor me heb, ga ik op zoek naar een passend bedrijf. Pas als ik weet naar wat voor werknemer het bedrijf op zoek is – en ik heb het idee dat de match er is – stel ik de kandidaat voor.”

Hoe bevalt Bouwselect als werkgever?

“Het is hier gezellig, met mijn collega’s vorm ik een hecht team. We zijn er om elkaar te helpen. Ik heb in korte tijd al veel geleerd.”

Wat kunnen kandidaten verwachten van jou als accountspecialist?

“Dat ik al mijn energie erin steek om voor de kandidaat werk te vinden waarin hij het beste tot zijn recht komt en waar hij gelukkig van wordt.”