Ik was verbaasd dat ik zó snel een baan had

Door: Kevin Boer

Een baan vinden nog voordat je je diploma op zak hebt. Dat is iets waar veel studenten van dromen. Zeker in een tijd waarin het werk niet voor het oprapen ligt. Het overkwam Kevin Boer. Via Bouwselect is hij aan de slag als bouwkundig tekenaar. Terwijl hij zijn laatste tentamen komende zomer nog moet halen!

Kevin studeert Civiele Techniek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij heeft zijn studie zo goed als afgerond, maar het laatste tentamen dat hij moet doen, staat pas weer in juli op het programma. “Ik ben toch alvast maar gaan solliciteren”, vertelt Kevin. “Maar ik was wel bang dat het zonder diploma lastig zou worden om aan een baan in mijn vakgebied te komen. De afgelopen jaren is het sowieso niet zo gemakkelijk om werk in de bouwwereld te vinden.”

Meteen op gesprek

Kevin uploade zijn CV op de website van Bouwselect. “Ik was van plan om er na een paar dagen achteraan te bellen, maar toen nam Bouwselect al contact met mij op. Voor een baan als tekenaar bij ingenieursbureau Wiertsema en Partners.” Kevin kon meteen de dag erna op gesprek komen en niet lang erna was al zijn eerste werkdag. “Ik was verbaasd dat het zó snel ging.”

Kevin: “De baan bevalt me uitstekend. Ik heb leuke collega’s en een afwisselende functie, waarbij ik op allerlei projecten werk. Ik heb een jaarcontract maar weet nu al dat ik – als het aan mij ligt – graag langer blijf bij Wiertsema en Partners. Misschien kan ik er wel doorgroeien.”

Kennis van de sector

Hij is zeer te spreken over hoe Bouwselect hem geholpen heeft. “Door hun snelle actie – van contact naar meteen een baan – heb ik nu heel erg leuk werk dat goed bij me past. Ik raad het bureau dan ook zeker aan aan mede-studenten. Bouwselect is specifiek op de bouw gericht en kent de sector door-en-door en ziet daardoor heel goed welke persoon geschikt is voor welke functie.”