Leuke baan dankzij out of the box denken

Door: Ronald Nijwening

Na een jarenlange carrière in de bouw koos Ronald Nijwening begin dit jaar voor een verrassende nieuwe werkkring buiten zijn vakgebied. Sinds januari werkt hij als projectmanager bij Spaans Babcock, de grootste producent van vijzelpompen en componenten voor de behandeling en zuivering van afval- en rioleringswater.
Een onverwachte keuze voor iemand met een bouwkundige opleiding en jarenlange ervaring in de bouw. Ronald: “Dankzij het out of the box denken van Bouwselect heb ik een baan die heel goed bij me past.”

Raakvlakken
Ronald nam contact op met Bouwselect omdat het bedrijf waar hij werkte zijn kantoor in het noorden ging sluiten. “Ik had geen zin in een lange reisafstand en dagen van huis zijn. Acht jaar geleden heeft Bouwselect mij al eens gedetacheerd en daarom heb ik het bureau benaderd om voor me rond te kijken”, vertelt Ronald. “Toen Bouwselect met de functie bij Spaans Babcock op de proppen kwam, was ik verbaasd. Niet echt in mijn straatje, dacht ik.” Ronald bekeek desondanks de website van het bedrijf en ontdekte toch aardig wat raakvlakken met zijn opleiding en ervaring. Hij ging op gesprek en wist meteen: dit past bij mij. “Ze vroegen me: ‘Denk je hier te kunnen aarden?’ Daar zei ik volmondig ‘ja’ op.”

Potentie
Zonder de tussenkomst van Bouwselect was Ronald niet op het idee gekomen om zijn horizon te verbreden. “Bouwselect heeft geredeneerd vanuit mijn potentie in plaats van mijn verleden. Dat heeft goed gewerkt. En alles ging in goed, heel persoonlijk, overleg.”