Geert Bos en Bernd Jan Grave

Na 10 jaar weg bij Bouwselect: ‘Ik heb het er niet voor niets zo lang volgehouden’

Door: Bernd Jan Grave

Een jaar geleden spraken we Bernd Jan Grave, op dat moment werkzaam als planvoorbereider bij een aannemer. Bernd Jan vertelde over zijn langdurige verbintenis met Bouwselect, waar hij in vaste dienst was. De afwisseling van steeds variërende projecten en bedrijven sprak hem aan, maar tegelijkertijd begon hij een bestendige werkomgeving te missen.

Inmiddels staan de zaken er anders voor. Bernd Jan is sinds januari officieel in dienst bij de opdrachtgever waar hij na de zomer aan de slag ging. Niet de aannemer waar hij een jaar geleden werkte, maar een ingenieursbureau waar hij eerder aan de slag was. Daar werkt hij als senior projectleider. Een functie die hem op het lijf geschreven is.

Doen waarin je sterk bent

“De detachering bij de aannemer was leuk, maar na 20 jaar engineering was het toch teveel een andere tak van sport. Ik kon daar niet echt doen waar ik sterk in ben. Bij het ingenieursbureau was ik weggegaan vanwege een reorganisatie waarbij alle tijdelijke inhuur het veld moest ruimen. Maar vorig jaar nam het bureau toch weer contact op. De tijd was veranderd, een aantal vaste mensen was weggegaan en er waren nieuwe projecten. En dus ruimte om iemand aan te nemen.”

Via Bouwselect liet Bernd Jan zich detacheren en na een half jaar was de kogel de kerk: hij werd aangenomen in vaste dienst. Dat betekende ook: afscheid nemen van Bouwselect. Maar het contact zal zeker blijven, vermoedt hij. “Met mijn accountspecialist Geert Bos heb ik in al die jaren zo’n band opgebouwd, dat is niet zomaar weg. Maar wel in een andere hoedanigheid. Het ingenieursbureau waar ik nu werk leent geregeld personeel in van Bouwselect. Wie weet treffen we elkaar wel weer als ik voor een project mensen nodig heb. We blijven natuurlijk in dezelfde wereld actief.”

In goede en slechte tijden

Hij kijkt goed terug op een betekenisvolle werkrelatie van 10 jaar: “Bouwselect bracht me aan het werk in goede en in slechte tijden. Ook tijdens de economische crisis had ik de zekerheid van werk. Bouwselect is een leuke club, heeft zich echt voor me ingezet en zich altijd aan alle afspraken gehouden. Ik heb het er niet voor niets zo lang volgehouden!”