Vacature Planvoorbereider nieuwbouw

Via Bouwselect van Italië naar Groningen

Door: Filippo

Civiel ingenieur Filippo woonde en werkte in Italië, maar had vanwege de liefde de wens om naar Nederland te verhuizen. Bouwselect hielp hem aan een baan die perfect aansluit op zijn specialisme: aardbevingsbestendig bouwen. En ondersteunde hem bij het regelen van randzaken, zoals een huis, BSN-nummer en Nederlandse bankrekening. “Bouwselect heeft me bij bijna alles geholpen.”

Filippo studeerde civiele techniek aan de universiteit van Rome en keerde na een scholarship in Peru terug naar Italië om daar bij een ingenieursbureau te gaan werken. Maar de wens om weer naar het buitenland te gaan bleef, ook vanwege zijn in Amsterdam wonende vriendin. Hij besloot zijn LinkedIn-profiel aan te passen zodat het internationaal beter vindbaar zou worden. Zo kwam hij in contact met meerdere Nederlandse bedrijven, waaronder Bouwselect.

Competentiegericht

“Bij Bouwselect was het gevoel meteen goed”, vertelt Filippo. “De accountspecialist deed écht zijn best mij en mijn situatie te begrijpen en de juiste werkgever voor me te vinden. Bouwselect is – anders dan andere bureaus – heel erg gericht op competenties. Andere werkgevers probeerden mij in een richting te duwen die niet perfect bij mij paste. Bouwselect deed het tegenovergestelde. Mijn belangrijkste specialisme, aardbevingsbestendig bouwen, is natuurlijk een groot issue in Groningen. Het belangrijkste doel was dan ook om werk te vinden waarin ik die kennis kon gebruiken.”

Sinds september 2018 werkt Filippo bij advies- en ingenieursbureau Tebodin. Hier kan hij zijn kennis en ervaring goed kwijt. Zijn baan bevalt goed. “Ik werk hier in een team met hoogopgeleide mensen. Heel anders dan in Italië, waar ik alleen opereerde.”

Hulp bij praktische zaken

Het wonen en leven in Nederland vereist natuurlijk aanpassingen. Bouwselect heeft Filippo daar zoveel mogelijk bij geholpen. “Ik heb advies gekregen over het leren van de taal en hoe ik praktische dingen regel, bijvoorbeeld met verzekeringen. Ook heeft mijn accountspecialist me bijgestaan bij het vinden van woonruimte. Waardoor de verhuizing naar een ander land veel gemakkelijker is geweest. Ik ben erg gelukkig met mijn werk en mijn leven hier. Ik hoop nog een heleboel jaar te blijven!”