17 mei
Nieuws

App met unieke fietsroute langs indrukwekkende Groninger bouwprojecten

Door BLIXX

‘Wat zullen we vandaag eens even gaan doen?’. Sinds kort is er in Groningen een nieuw antwoord mogelijk op deze vraag: fietsen langs de meest indrukwekkende nieuwbouwprojecten in de stad, met hulp van een app die informatie geeft en ook een blik in de toekomst.

Met nieuwe app langs grootste bouwprojecten: unieke ‘Groningen Vernieuwt fietsroute’

Afgelopen week is de Groningen Vernieuwt-app gelanceerd. Met deze app op de smartphone is het mogelijk te fiets een rondleiding maken langs een aantal grote bouwprojecten in Groningen.

De route start bij het informatiecentrum Groningen Vernieuwt op de Grote Markt en laat u al fietsend zien en horen wat de plannen zijn rond het Groninger Forum, de zuidelijke ringweg, het spoor en het Hoofdstation.

De informatie is af te lezen op je beeldscherm of je kunt de informatie laten voorlezen en via een hoofdtelefoon beluisteren. Ook laat de app beelden van de toekomstige situatie zien. De route is 7,5 km lang en bevat twaalf verschillende luisterpunten.

De Groningen Routes-app is gratis te downloaden via de Google Play Store van Android of de App Store voor de iPhone. In de app vindt u de nieuwe ‘Groningen Vernieuwt route’ onder het menu ‘stad’.

Meer zien? Kijk op de Groningen Internet Courant.