26 okt

BOUWSELECT BETAALT JOUW WERELDREIS

Door Loretta

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Kan toch helemaal niet, zou je zeggen?

De 27-jarige Ruben de Jong uit Groningen leverde het bewijs. Hij las de voorwaarden bij onze actie – en meldde zich meteen aan. Nu gaat hij aan het werk via Bouwselect, als bouwkundig inspecteur bij adviesbureau KPMS. Dat was sowieso al een goed plan, maar eerst ging hij nog een tijdje lekker op reis. 

Waar las hij over onze campagne met de ‘sign-on bonus’ die niet flauw is?

“Heel ouderwets: in de krant. Je krijgt drie bruto maandsalarissen mee, op voorwaarde dat je terug in Nederland 3.500 declarabele uren gaat maken. In de praktijk betekent dat zo’n anderhalf tot 2 jaar werken, wat je toch al van plan was! Eerlijk is eerlijk; ik had nog nooit gedacht aan zo’n lange reis, dat kon ik niet betalen. Nu viel ineens het kwartje: dankzij deze bonus kan het zomaar! Een buitenkans!”

Wat staat er op het CV van Ruben?

“Ik heb bouwkunde gestudeerd. Officieel heet mijn diploma ‘Built Environment’. Eerst krijg je in die studie de onderwerpen civiele techniek, algemene bouwkunde en ruimtelijke ontwikkeling, daarna koos ik voor de specialisatie bouwkunde.”

Waar is Ruben geweest?
“Zes weken met een vriend naar India en Nepal. O ja, tussendoor heb ik in Budapest mijn vliegbrevet gehaald! In Nepal hebben we een stoere hike van 7 dagen gedaan, tot wel 5.500 meter hoogte tussen de toppen van de Himalaya. Daarna zijn we van het zuiden van India helemaal naar de grens met Pakistan gereden, duizenden kilometers. Niet lachen: in een Tuk Tuk, zo’n koddig Aziatisch driewielertje. Bagage op het dak en achterin, dwars door stille gebieden waar ze nog nooit een toerist zagen. Zo’n oude Tuk Tuk is niet heel betrouwbaar, dus we moesten regelmatig om reparaties vragen in een afgelegen dorp. Iedereen is daar heel vriendelijk; meestal nodigden ze ons meteen uit voor het eten. 

In de hoofdstad Mumbai mag je eigenlijk helemaal niet met een gemotoriseerde Tuk Tuk komen, maar omdat ze de humor er wel van inzagen, kregen we een ‘special permission’. Van de politiecommandant persoonlijk! Hij is nog een eindje meegereden op de achterbank van onze Tuk Tuk, in zijn politie-uniform. Dat vergeet je de rest van je leven natuurlijk niet meer!”

Wordt vervolgd. Blijf onze nieuwsberichten lezen!