22 jan
Nieuws

Bouwselect langer hoofdsponsor marathonschaatsteam

Door Verine van Tol

Bouwselect verlengt de sponsorovereenkomst met Schaatsteam Bouwselect. De arbeidsbemiddelaar zal ook in het seizoen 2018-2019 de hoofdsponsor van het marathonschaatsteam zijn. Komende maand ondertekenen Bouwselect-directeur Sipke Meindertsma en voorzitter van het bestuur Stichting Marathonschaatsploeg Groningen Bert van Ittersum het nieuwe contract.

Schaatsteam Bouwselect komt uit in de Topdivisie van het marathonschaatsen. Bouwselect, arbeidsbemiddelaar in het hoger segment banen in de bouw, civiel en cultuurtechniek is al enige jaren als sponsor betrokken bij het schaatsteam en sinds dit seizoen hoofdsponsor van de schaatsploeg.

Van Ittersum: “Wij zijn blij dat onze hoofdsponsor ook volgend jaar aan het schaatsteam verbonden blijft. Voor de rust van de sporters en begeleiding is continuïteit van groot belang. Dat Bouwselect langere tijd onze hoofdsponsor blijft, geeft ons de kans om te werken aan langetermijnplannen. Bouwselect kennen wij als een gedreven bedrijf. Deze drive sluit aan bij de essentie van het marathonschaatsen in het algemeen en de spirit van Schaatsteam Bouwselect in het bijzonder. Net als onze schaatsers heeft Bouwselect een lange adem, doorzettingsvermogen en een nuchtere instelling.”

Vanwege de uitstekende prestaties in het lopende seizoen, heeft Bouwselect besloten om de trainingsbudgetten te verhogen. “Op die manier kan het team meer power opdoen zodat de schaatsers volgende jaar hopelijk nog vaker op het podium staan”, geeft Meindertsma aan. “Ploegleiders/trainers Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen willen de lat volgend jaar hoog leggen. Bouwselect herkent zich in deze wens om te ontwikkelen. Wij zien ons eigen ambitieniveau weerspiegeld in de aspiratie van het schaatsteam. Zoals ons motto zegt: ‘Wij zetten mensen in beweging’.”

Prestaties seizoen 2017-2018

Schaatsteam Bouwselect heeft dit seizoen al uitstekende prestaties laten zien. In wedstrijden om de KPN Marathon Cup en de Mass start behaalde Johan Knol twee keer een 3e en één keer een 2e plaats. Van Ittersum: “In de brede sport die het marathonschaatsen is, zijn podiumplaatsen bepaald geen vanzelfsprekendheid. Het team draait dit seizoen erg goed.” De ambitie van het schaatsteam ligt voor de komende periode op natuurijs. Eind januari rijden de schaatsers diverse wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk.

Huidige samenstelling schaatsteam

Schaatsteam Bouwselect bestaat uit zeven marathonschaatsers:

  • Johan Knol
  • Robin Snoek
  • Mart Bruggink
  • Kevin Hoekstra
  • Daan Besteman
  • Marco van der Tuin
  • Rémon Vos (beloftencompetitie)

De ploegleiding bestaat uit Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen.