Dit zijn de vijf best gelezen Bouwselect blogs in de bouw van 2019!
17 jan
Blog

Dit zijn de vijf best gelezen Bouwselect blogs van 2019!

Door Dennis Pettinga

Het jaar 2019 is voorbij, maar voor we het jaar afsluiten delen we graag onze populairste blogs van 2019 met je. Ben je benieuwd welke blogs over de bouw het meest gelezen werden in de afgelopen twaalf maanden? Kijk dan snel verder!

1. Feiten en fabels over de bouwvak

Als bemiddelaar in de bouw houden wij ons uiteraard bezig met de trends en ontwikkelingen in onze branche. Een begrip dat ieder jaar terugkeert is de bouwvak. Maar de bouwvak, bestaat dat nog wel? De bouwcrisis is inmiddels achter de rug en de bouwsector is ontzettend druk. Met het Nederlandse klimaat zou je toch denken dat de zomermaanden juist ideaal zijn om in de buitenlucht te werken? Wij zetten de fabels en feiten over de bouwsector voor je op een rij. Lees hier meer over de bouwvak.

2. Vrouw in de bouw? Jazeker!

De bouw klinkt voor menig mens als een typische mannensector. Toch heeft het aandeel vrouwen in de bouw sinds de jaren ’90 een flinke groei doorgemaakt. Echter blijft het voor velen vreemd om een vrouw de steigers te zien aflopen, terwijl vrouwen de bouwwereld wel degelijk een positieve impuls geven. De bouw wacht op vrouwen die kunnen sjouwen. Lees hier meer over vrouw in de bouw.

3. Hoe de functie van de werkvoorbereider is veranderd

Dat de vraag naar werkvoorbereiders blijft stijgen, valt zeker op in de bouw. Maar wat houdt de functie van een werkvoorbereider tegenwoordig precies in? En welke ontwikkelingen hebben impact op deze functietitel? Dat lees je in de blog over de veranderende functie van de werkvoorbereider

4. Zes redenen waarom een bemiddelingsbureau de uitkomst is voor iedere zzp’er (ondernemer)

Veel mensen overwegen om te beginnen als zzp’er. Toch houden de risico’s en onzekerheden deze mensen vaak tegen om ook daadwerkelijk een onderneming te starten. Dat is jammer, want deze risico’s en onzekerheden zijn makkelijk weg te nemen door je aan te sluiten bij een bemiddelingsbureau. In de blog over bemiddelingsbureaus leggen we je graag uit waarom een bemiddelingsbureau een goede keuze is voor een beginnende zzp’er/ondernemer.  

5. Twijfels over je werk? Maak een carrièreswitch naar de bouw!

Ergens lijkt het je wel wat: iets anders proberen. Je staat stil en wilt meer uit jezelf halen. Of je wilt er financieel gezien nog wat meer op vooruitgaan. Dan is het misschien tijd om te switchen van carrière! Maar van baan veranderen is niet zomaar iets, dus waar moet je het zoeken? Lees hier hoe je een carrièreswitch naar de bouw maakt. 

Wil je in 2020 meer van onze blogs over de bouw lezen? Bezoek dan regelmatig onze actuele nieuws/blogpagina en houd onze social media kanalen in de gaten!