15 jan
Sponsoring

Schaatsteam Bouwselect: twee keer podium in één weekend

Door Loretta

Het was een succesvol weekend voor Schaatsteam Bouwselect: Johan Knol werd tweede in Alkmaar na uitstekend teamwerk en eindigde als derde op het KPN NK Mass start in Groningen. Een verslag van ons schaatsteam.

“We gaan in Alkmaar met vier man van start voor de 11e KPN Marathon Cup. Helaas zijn Daan Besteman en Kevin Hoekstra net als veel collegarijders ziek, dus hebben we een wat kleiner peloton van 39 man. We beginnen actief en gaan in de achtervolging, met name Marco van der Tuin en Robin Snoek. Dan is het Mart Bruggink en daarna zit Johan Knol met twee man in de kopgroep. Dit gaat mooi. Een halve ronde voorsprong en er komen vier achtervolgers met Mart van de partij. Het peloton breekt en overal rijden groepjes: 3 – 4 – 5 – 5 en dan het peloton. Vervolgens ontstaat er een grote kopgroep en nadat Marco al zijn kracht in de strijd gooit zijn we als team compleet aanwezig, top. Een ronde voorsprong op het peloton met vier man Bouwselect. Dan ontstaat er meteen weer een kopgroep met Johan en Mart, waar uiteindelijk drie man van overblijven, waaronder Johan. Het heeft wat kracht gekost maar dan heeft Johan twee ronden voorsprong op het peloton. Met hulp van Mart weet Johan aansluiting te behouden, waar Marco en Robin goed werk verrichten in het peloton. Dan wordt het spannend want er is een nieuwe kopgroep, die knokt voor een ronde voorsprong. Groep tegen groep wordt er gestreden en uiteindelijk pakt dit voor ons goed uit, want er komen geen nieuwe koplopers bij. Eerst gaat de bel voor het peloton en op 6 gaat de bel voor de kopgroep met Marco, Robin en Mart. Na een hele zware wedstrijd nog een uitstekende klassering op 11, 12 en 13. Mede hierdoor worden we 2e in de ploeguitslag. Dan de finale met Johan tegen twee ploeggenoten. Een demarrage en uiteindelijk gaat Johan rijden. Heel spannend, maar het lukt en we gaan meteen door in de sprint, waar Johan heel knap 2e wordt!

Eerder op de avond reed Rémon Vos een aanvallende wedstrijd bij de Beloften en was hij present in een grote kopgroep met een ronde voorsprong. Hij knalt nog een gat dicht en neemt initiatief in de sprint, waardoor hij keurig 6e wordt.

Een dag later staat het KPN NK Mass start in Groningen op het programma, waar Johan het team vertegenwoordigt en met succes. In de finale sprint hij naar een 3e stek in de wedstrijd, waardoor hij voor de twee keer op rij dit weekend het podium mag betreden. We zijn ‘in the winning mood’ en gaan door voor onze thuiswedstrijd op zaterdag 20 januari a.s. voor de 12e KPN Cupwedstrijd: de Bouwselect Marathon om 20.30 uur in Kardinge. Graag tot dan! Daarna vertrekken we alweer bijna richting de Weissensee in Oostenrijk.”