5 nov

Sponsoring openluchtmuseum Het Hoogeland

Door Loretta

Op de foto van links naar rechts: Tim Verweel, Folkert Piersma en Stijn van Genuchten.

Naast onze dagelijkse werkzaamheden is Bouwselect een bedrijf vol passie dat graag een steentje bijdraagt aan lokale ondernemers of organisaties. We zijn dan ook trots om mee te delen dat Bouwselect een officiële sponsor is van openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.­­­­

Enige tijd geleden benaderde het museum Bouwselect met de vraag of wij hen aan een Bouwkundig Projectmanager konden helpen. Nou heeft Bouwselect een dusdanig persoonlijke werkwijze dat onze collega Stefan de juiste persoon wist om te bellen. Hij dacht aan een van onze kandidaten die volgens de wet bijna klaar is met werken, maar zelf nog de ambitie heeft om na zijn pensioen lekker door te gaan. Een mooie nieuwe kans, de perfecte match?

Persoonlijkheid en drive

Bij Bouwselect maken we de match niet alleen op basis van CV maar vinden wij het vooral heel belangrijk om in gesprek te gaan en te luisteren naar het verhaal van de kandidaat. We willen weten wat iemand beweegt en wat hij of zij wilt bereiken. Persoonlijkheid en drive vinden wij dan ook heel belangrijk. Pas wanneer we weten waar iemand gelukkig van wordt kunnen we echt iets voor hem of haar betekenen. Deze manier van werken is een reden geweest dat wij de vraag van het museum zo goed konden oppakken. De werkwijze heeft zich meer dan bewezen in de gemaakte match voor museum Het Hoogeland. Zijn persoonlijkheid, kennis en drive zijn namelijk precies dat waardoor Folkert zo goed in deze rol bij het museum past.

Werken als hobby

Inmiddels is Folkert Piersma via Bouwselect bij het museum bemiddeld en aan de slag gegaan met het onderhoud van de mooie monumentale panden van museum Het Hoogeland. Vanaf eind dit jaar zou hij eigenlijk aan zijn pensioen beginnen. Nu heeft hij zijn werk altijd als een hobby ervaren en is hij ontzettend blij dat hij ook na de pensioensleeftijd nog steeds met zijn hobby bezig kan zijn.

Hoe hij zijn nieuwe baan zelf omschrijft: ‘werken met fantastische mensen en in een fantastische omgeving’. Hij bedankt Stefan dan ook voor het leggen van deze verbinding, tussen hem en zijn nieuwe werkgever. Zijn enthousiasme in zijn nieuwe werk is voor ons natuurlijk prachtig om te zien en precies waar wij binnen het Bouwselect Team iedere dag weer naartoe werken.

Museum Het Hoogeland

In het museum kun je rondkijken in oude gebouwen en ervaar je hoe de mensen vroeger woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen zijn met zoveel oog voor detail ingericht, dat het lijkt alsof de bewoners even weg zijn. Het is dé plek waar het verleden weer tot leven komt. Informeren en tot nieuwe inzichten laten komen zijn belangrijke doelen van musea. Hieraan bijdragen vinden wij dan ook ontzettend mooi!