Jarno

Bouwselect gaf mij de kans om te re-integreren

Door: Jarno

Als Jarno door ziekte langdurig uit de roulatie is geraakt, is terugkeren in het arbeidsproces niet gemakkelijk. Via Bouwselect vond hij een werkplek waar hij kon re-integreren. Nu, een jaar later, heeft hij een betaalde baan bij deze werkgever. “Bouwselect gaf mij de kans om mijn carrière weer op te bouwen.”

Jarno heeft er al een loopbaan als calculator, werkvoorbereider en projectleider op zitten als hij in 2012 vanuit de randstad naar het noorden verhuist. Op zoek naar werk komt hij in contact met Stefan Hermans van Bouwselect. Stefan stelt hem voor bij een bouwgerelateerd bedrijf waar Jarno niet veel later aan de slag gaat. Maar al na een paar maanden krijgt hij gezondheidsklachten en valt uit. Een onzekere periode volgt. Meer dan twee jaar kan hij niet werken.

Alles kwijt

Jarno focust zich op zijn herstel en als zijn gezondheid vooruit gaat, wil hij weer aan het werk. Maar na zo’n lange afwezigheid is terugkeren in het arbeidsproces geen gemakkelijk traject. “Ik had geen idee waar ik moest beginnen”, vertelt hij. “Nadat ik zoveel had opgebouwd was ik alles kwijt. Ik wist niet hoe ik het moest organiseren.”

Jarno’s coach van het UWV adviseert hem zijn netwerk aan te boren. Jarno denkt meteen aan Bouwselect. “Ik wist niet hoe Stefan er tegenaan zou kijken. Maar toen ik mijn situatie uitlegde en aangaf weer het werkveld in te willen, zei hij: ‘Je bent er lang uit geweest, maar je ervaring ben je niet kwijt.’ Dat gaf me vertrouwen.”

Stefan zag een mogelijkheid voor hem bij Adviesburo Van der Plas in Groningen. Jarno: “We zijn toen samen met mijn re-integratiecoach gaan praten met de directeur. Die reageerde positief. Hij zei: ik kijk niet naar het verleden, maar vooruit. Je hebt een goed C.V. Als jij weer wilt opbouwen, dan wil ik je die kans geven.’”

Betaald aan het werk

Jarno ging bij Van der Plas aan de slag, eerst een beperkt aantal uur en steeds iets meer. Tot hij uiteindelijk gere-integreerd was en weer betaald aan het werk kon. Jarno: “Ik werk nu bij Van der Plas en daarnaast werk ik voor een andere opdrachtgever die in het vastgoed zit. Ik wilde deze twee banen graag combineren en in overleg met Van der Plas en Bouwselect is dat op deze manier geregeld.”

Een jaar geleden had Jarno niet kunnen denken dat het er nu zo voor zou staan. “Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar er moet wel iemand zijn die het vertrouwen in je heeft. Bouwselect heeft mij goed geholpen bij die belangrijke eerste stap terug naar werk.”