Bouwselect stimuleert het volgen van een opleiding

Door: Rianne Stobbe

Dat werknemers zich gedurende hun loopbaan blijven ontwikkelen, vindt Bouwselect belangrijk. Dat kan aan het begin van een nieuwe baan zijn, om de benodigde competenties op te doen. Maar ook mensen die al langere tijd bij een opdrachtgever werken, krijgen de kans zich te ontplooien door een cursus of opleiding te volgen. Bouwselect zet zich in om dat mogelijk te maken en begeleiden.

Drie medewerkers vertellen hoe zij door middel van scholing hun talenten ontwikkelen.

Stephan Sloten, junior constructeur

“Na mijn opleiding Hbo Bouwkunde ben ik via Bouwselect aan het werk gegaan bij A&I Kwant. Bouwselect had tijdens de sollicitatieprocedure al aangegeven dat er mogelijkheden waren voor een vervolgopleiding. Samen met mijn werkgever heb ik de opties afgewogen en gekozen voor de Masteropleiding Structural Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding is zeer relevant voor mijn werk en ik leer er veel van. Ik ondervind nu al dat ik ‘soepeler’ in mijn werk sta.

Een opleiding volgen naast je werk is wel een pittige combinatie. Je moet goed weten waar je aan begint. Maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en weet zeker dat ik er in het vervolg van mijn loopbaan profijt heb.”

Sander Postma, technisch tekenaar

“Tijdens mijn opleiding heb ik voornamelijk geleerd bouwkundige constructies in 2d uit te tekenen. Voor de baan bij Pieters Bouwtechniek die Bouwselect voor mij op het oog had, had ik meer ervaring nodig in 3d tekenen. Bouwselect heeft ervoor gezorgd dat ik een Revit-cursus kon volgen om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Ik heb er veel aan gehad en heb vaardigheden opgedaan die ik in de praktijk minder goed had kunnen leren. En Bouwselect heeft alles voor mij geregeld: van het vinden van een geschikte cursuslocatie, tot de aanvraag en de vergoeding.”

Rianne Stobbe, modelleur / constructeur

“Mijn opdrachtgever, Dantuma Wegkamp, was al bekend met de Masteropleiding Structural Engineering omdat een paar collega’s deze ook hebben gevolgd. Het is een mooi vervolg op mijn opleiding Hbo Bouwkunde, een verdieping van wat ik al weet en kan. Nu ga ik dieper op de theorie in en leer complexere berekeningen maken. Zowel mijn opdrachtgever als Bouwselect hebben een opleiding volgen erg gestimuleerd. Alles was dan ook zo geregeld.

Ik ben blij met deze kans. Natuurlijk – het is af en toe een beetje druk. Om werk en studie goed te kunnen combineren, ben ik een dag minder gaan werken. Dat is absoluut de moeite waard. Ik ben pas een paar maanden bezig, maar ik merk nu al dat ik meer kan en dat daardoor ook mijn werkinhoud interessanter wordt.”