Eryk Baran

Dezelfde dag nog een baan

Door: Eryk Baran

Eryk Baran was na zijn mbo-bouwkunde begonnen aan een duale hbo-opleiding, waarbij hij het werken op een stageplek combineerde met studeren. Maar hij besefte al snel: ik wil niet meer naar school, ik wil aan de slag. En het liefst de bouw in.

“Ik realiseerde me dat ik liever in de praktijk leer dan in theorie. Ervaring opdoen, daar leer ik het meest van”, legt hij uit. “Een oud-klasgenoot zei tegen me: wil je snel een baan? Dan moet je naar Bouwselect.” En dat deed Eryk. Hij solliciteerde en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek.

Ervaring opdoen

“Dat was eigenlijk voor een andere baan, maar Bouwselect had een vacature waar snel iemand voor nodig was. Ze zochten eigenlijk precies iemand zoals ik: een jonge kerel met een mbo-diploma die hard wil werken en ervaring wil opdoen door te leren.” Diezelfde dag nog was de kogel door de kerk en kreeg hij de baan, als junior werkvoorbereider bij bouwbedrijf Van Wijnen. “Van Wijnen sprak me meteen aan”, vertelt Eryk. “Het is een succesvol bedrijf met alle mogelijkheden om door te groeien.”

Het werk is precies wat hij zocht, geeft hij aan. “De eerste periode kan ik als junior onder begeleiding aan de slag. Ik begin aan kleinere projecten en hoe meer ervaring ik krijg, hoe zelfstandiger ik ga werken. Precies wat ik wil. Wat ik meteen merkte, is dat mijn collega’s bij Van Wijnen mij beschouwen als een collega en niet als een jonge kerel die net begint. Ze helpen me als dat nodig is en leggen alles goed uit. Maar tegelijkertijd krijg ik het vertrouwen om mijn eigen ding te doen. Ik vindt het er echt geweldig.”

Persoonlijke begeleiding

Ook over Bouwselect is hij alleen maar positief: “Bouwselect kent de markt en zoekt goed. Het contact is heel persoonlijk, niet te zakelijk. De contracten kloppen, alles wordt goed geregeld en de begeleiding is prettig. Zo komt binnenkort mijn accountmanager langs op mijn werk om te kijken hoe het gaat.”

Ieder ander in zijn situatie zou hij aanraden om naar Bouwselect te gaan. “Wil je werk in de bouw, dan moet je naar Bouwselect. Die heeft het beste netwerk en goed contact met allerlei bedrijven. Als je solliciteert, heb je zo werk in de richting die jij wilt.”