De beste match maken, daar ga ik voor!

Door: Rikus Venema

Sinds 1 maart hebben wij een nieuwe medewerker: Rikus Venema. Als junior accountspecialist gaat hij voor Bouwselect bezig met werving en selectie, relatiebeheer en acquisitie. 

Rikus rondde afgelopen zomer zijn studie Human Resource Management aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden af. Daarnaast werkte hij de afgelopen tijd in een bouwmarkt in Drachten. “Daar kreeg ik affiniteit met de bouwwereld. De nuchtere en aanpakkerscultuur die er heerst in combinatie met de commerciële aspecten spreken mij aan. Het adviseren van en meedenken met klanten is iets dat me goed ligt”, vertelt Rikus. In zijn dienstverlening streeft hij voortdurend naar de hoogste kwaliteit, waarbij hij de klant voorziet van een praktisch en betrouwbaar advies.

Rikus kwam in contact met Bouwselect door zijn CV op de website te uploaden. “Bouwselect reageerde proactief, want de volgende dag werd ik meteen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en al snel ging het balletje rollen. Die snelle en persoonlijke aanpak spreekt mij aan.”

Ontplooien
De komende jaren wil hij zich op persoonlijk, commercieel en professioneel vlak ontwikkelen en groeien in zijn rol als junior accountspecialist. Rikus vertelt: “Ik wil mij als beginnend professional verder ontplooien, zowel op HRM- als op commercieel gebied. Daarnaast is het erg belangrijk om plezier te hebben in mijn nieuwe functie samen met mijn collega’s en klanten. Het onderhouden en het leggen van contacten met verschillende mensen en bedrijven lijkt mij erg leuk. Het enerzijds zoeken naar een passende baan voor een kandidaat en anderzijds naar de juiste kandidaat voor de werkgever boeit mij. Het geeft mij energie en motivatie om continu op zoek te gaan naar de klantbehoeftes die in de huidige en toekomstige markt spelen. De beste match maken tussen werkgever en kandidaat, daar ga ik voor!”